İstanbul saldırısı failinin kimlik bilgileri ve fotoğrafları paylaşıldı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde dün 16:20'de meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın faili olduğu belirtilen şüphelinin yakalanma anı görüntüleri ve fotoğrafları paylaşıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise şüphelinin kimlik bilgileri konusunda yaptığı açıklamada "Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.

İstanbul saldırısı failinin kimlik bilgileri ve fotoğrafları paylaşıldı
Ajanslar

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı.

AA

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıklarken; şüpheli kadının olay yerinden uzaklaştığı anlar da kameralara yansımıştı.

AA

Şüphelinin yakalandığı anların görüntüleri de bugün Emniyet kaynaklarınca paylaşıldı.

 

Kimlik bilgileri açıklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü şüphelinin kimlik bilgileri konusunda yaptığı açıklamada "Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini beyan etti" ifadelerini kullandı.

AA

Soylu: Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamada bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıklamıştı.

Soylu, açıklamasında “İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Ve yine elbette ki bu olay hiç olmasaydı, hiç can kaybımız olmasaydı ama şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız, sınırın içerisinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içerisinde binlerce kahramanımız sadece terörü engellemekle mücadele ediyor. Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı” ifadelerini kullanmıştı.

Bozdağ: Kadın 45 dakika oturuyor

Katıldığı canlı yayında saldırı hakkındaki ayrıntıları açıklayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise patlama sonrası yaptığı açıklamada, "Bir kadın bankta 45 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor. Hangi terör örgütü olduğu yapılan araştırmalar sonucu belli olacak” demişti.