İstihbarat ve Haşdi Şabi'ye 18 milyon dolar

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Irak'ın 2017 merkezi bütçesinden alacağı yüzde 17'lik pay tartışılırken, merkezi Bağdat hükümetin 2017 bütçesinden istihbarat ve şii Haşdi Şabi milis güçlerine 18 milyon dolar aktığı ortaya çıktı.

İstihbarat ve Haşdi Şabi'ye 18 milyon dolar

Irak parlamento üyesi ve KDP grubu parlamenteri Eşwaq Caf bu yılki bütçe taslağında Bağdat ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında büyük bir farkın ortaya çıktığını dile getirerek, 18 milyon Dolar'ın İstahbarat ve Heşdi Şebi'ye silah alımı için tahsis edildiğini iddia etti.

Bu bütçe taslağında peşmergeye yönelik hiç bir kararın yer almadığını ve bunun da Kürtlere ve perşmergelere karşı büyük bir ayrımcılık olduğunu söyleyen CAf, Kürtlerin Irak meclisinden bütçeden kendilerine düşen payı mutlaka almalarını istedi.

Eşwaq Caf, Kürtlerin hala devlet olmadıkları ve Irak'a bağımlı oldukları için, Irak merkezi hükümetinin Kürtlerin hakkını gasp ettiğini söyledi.

2017 Irak merkezi bütçesi mecliste kabul edildiğinden bu yana tartışmalar sürüyor. Kürdistan Bölgesi'nin bütçesi Irak tarafından halen gönderilmiş değil.