İsveç'ten Erdoğan'a Kur’an-ı Kerim yanıtı: Din, anlaşmamızın parçası değil

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström "Sen benim mukaddes kitabım Kuran'ın yakılmasına, yırtılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO'ya girmenize 'evet' demeyiz" diyen Erdoğan'a yanıt vererek, “Anlaşmamızda din yok” ifadelerini kullandı.

İsveç'ten Erdoğan'a Kur’an-ı Kerim yanıtı: Din, anlaşmamızın parçası değil

Bakan Billström, NATO üyeliği müzakereleri kapsamında geçen yıl varılan üçlü mutabakatı hatırlatarak, "Din bu anlaşmanın bir parçası değil" dedi.

Billström, İsveç ulusal ajansı TT'ye yaptığı açıklamada, üçlü mutabakatı uygulamaya devam edeceklerini ancak ifade özgürlüğünden taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Bakan Billström, "İsveç'in NATO üyesi olmak için ne yapması gerektiği çok açık ve o da, üçlü anlaşmada yer alan yükümlülükleri yerine getirmemiz. Din, bu anlaşmanın bir parası değil” dedi.

Ankara, NATO’ya üye olmak isteyen Finlandiya ve İsveç’i PKK’lilere “güvenli sığınak” olmakla suçluyor ve bu gerekçe ile üyelik başvurularını şimdiye kadar onaylamadı.

Finlandiya ve İsveç ile Türkiye arasında, NATO üyeliğine onay karşılığında Haziran ayında bir mutabakata varılmıştı. Buna göre Finlandiya ve İsveç Türkiye’nin istediği “örgüt bağlantılı” kişileri iade edecek, Türkiye de NATO’ya üyelik başvurularını onaylayacaktı. Ancak bu anlaşmaya rağmen Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini henüz onaylamadı.