İYİ Parti Kurultay'a gidiyor: Akşener'den flaş adaylık açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kongrede aday olmayacağını açıkladı.

İYİ Parti Kurultay'a gidiyor: Akşener'den flaş adaylık açıklaması

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 3,77 oy alan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener kritik bir karar verdi. Akşener 27 Nisan'da yapılacak kongrede aday olmayacağını açıkladı.

31 mart yerel yönetim seçimlerinde tek başına giren İYİ Parti seçimlerde sadece bir belediye kazanmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşner mahalli idareler seçimleri sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyerek, yerel seçim değerlendirmesinde parti olarak seçimli olağanüstü kongre yapacaklarını duyurmuştu.

Akşener merak edilen kongrede aday olup olmayacağına ilişkin bugün açıklama yaptı. 

X hesabından uzun bir açıklama yapan Meral Akşener açıklamasında, "Aziz Milletim; 30 yıllık siyasi kariyerim boyunca; ülkemizin geleceğini, milletimizin huzurunu, devletimizin iyiliğini yakından ilgilendiren birçok meselede kararlar almam, tutumlar benimsemem gerekti. Bu kararları alırken, bu tutumları takınırken de; her defasında bireysel çıkarlarımı, kısa vadeli potansiyel kazanımları ve yapılan her türlü 'cazip' teklifi bir kenara bırakıp; sahip olduğum ahlaki değerleri, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini ve Türkiye'nin ihtiyaçlarını merkeze aldım" ifadelerini kullandı.

“Ben bu bedele razıyım”

Akşener partisinin kongresinde aday olmayacağını şu ifadelerle duyurdu:

“Ben şahsen seçim sonuçları kapsamında ödediğimiz ve ödediğim bedele razıyım. Geldiğimiz noktada İYİ Parti olarak ismimiz, bugünü kazanmak uğruna yarınları tehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmıyorsa, ben bu bedele razıyım. Bugün İYİ Parti sarsılmış; ama ne iktidarın ne ana muhalefetin, ne de 2028 hesapları kovalayan bir takım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmişse, ben bu bedele razıyım. Ve hatta İYİ Parti, bugünü feda etme uğruna, bu gidişle yarın Türkiye'nin önüne çıkacak türlü musibetlere karşı her zamanki dik duruşunu gösterebilecek bir tutum almayı başarabildiyse, ben bu bedele razıyım. Çünkü ben, dün olduğu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliği için her türlü bedeli öderim.

Bu kapsamda, seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum.”