Kanada'dan Peşmerge'ye silah yardımı

Kanada Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada Peşmerge'ye yönelik hafif silah ve teçhizat yardımı sürecinin başlatıldığı ve ekipmanların en yakın zamanda teslim edileceğini duyurdu.

Kanada'dan Peşmerge'ye silah yardımı

Kanada Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada Irak hükümetinin, Peşmerge güçlerine verilecek silah anlaşmasını onayladığını belirtti. Söz konusu onay kapsamında IŞİD'e karşı savaşan Kürdistan Peşmerge güçlerine destek vermek için anti-tank misilleri, kişisel koruyucu ekipman, iletişim araçları, tıbbi malzeme ve kamera, nişangah, nişan dürübünü gibi optik malzemeler verilecek.

Açıklamada, IŞİD'e karşı mücadele eden Peşmerge güçleri için hafif silah ve teçhizat yardımının satın alma sürecinin başlatıldığı ve malzemelerin de en yakın zamanda teslim edileceğini belirtildi.

Kanada Savunma Bakanlığı Sözcüsü Daniel Le Bouthillier, Aralık 2016'da IŞİD'e karşı yürütülen mücadeleye destek kapsamında Kürdistan Bölgesi ve Irak'a 9 milyon 500 bin dolarlık silah ve mühimmat yardımında bulunacaklarını açıklamış, ocak ayında ise "Irak Hükümeti ile Kürdistan Bölgesi'nin silahları, doğru bir şekilde kullanılması için anlaşmalarını arzu ediyoruz” demişti.

Kanada daha önce de Peşmerge Güçlerine, askeri destek sağlamıştı.