Karayılan'dan Öcalan ve Hakurk açıklaması

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, PKK’nin İmralı’da tutuklu bulunan lideri Abdullah Öcalan’ın emir ve talimatlarını esas aldıklarını söyledi.

Karayılan'dan Öcalan ve Hakurk açıklaması

PKK Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, PKK’nin İmralı’da tutuklu bulunan lideri Abdullah Öcalan’ın emir ve talimatlarını esas aldıklarını söyledi.

PKK’ye yakın medyaya konuşan Murat Karayılan, Türkiye’nin PKK'yi zayıflatarak, Öcalan’a dayatmalarda bulunduğunu dile getirdi.

“İstihbaratın başı olan kişi, bazı kesimler ile yaptığı görüşmede 'PKK'yi zayıflatacağız ve daha sonra çözeceğiz' demiş” diyen Karayılan, sözlerine şunları ekledi:

“PKK zayıflamaz, siz zayıflayacaksınız. PKK, en zor ve ağır süreçlerde kendisini yenileyerek büyüten harekettir. 'Sıkıştırdım' dediğin süreçte PKK atılım gerçekleştirir. Başkan’ın çabalarını boşa çıkarmaları halinde kaybeden kendileri olur. Hareket ve gerilla olarak Başkan Apo'nun arkadasındayız. Başkan Apo'nun emir ve talimatlarını esas alıyoruz. Önder Apo bizim temsilcimizdir, dile getiriyor. Biz halkız, doğal hakkımızı istiyoruz, diyoruz. Kimseden farklı bir şey istemiyoruz. Erdoğan da bizi zayıflatamayacağını biliyor.”

Karayılan, “Şimdi daha çok seçilmiş savaşçı, atak, uzman ve küçük gruplarla savaşıyoruz. Tim savaşı yürütmekteyiz. Bazen istediğimiz sonuçları alamıyoruz, bazı eksiklikler var. Bunu açık bir şekilde söyleyebilirim. Bizim üç tane düşmanımız var; Bizim eksikliğimiz. Alışkanlıklarımız; Mesele Kürt halkı muhafazakardır, çabuk değişmez. Alışmışsa onu artık bırakmaz. Köye inerken öyle, düşmanın üzerine giderken yine öyle. Her zaman kendi bildiğini okumakta ve İşgalcilik...Biz bu çerçevede gerillayı tamamen modernleştirip, profesyonelleştirmek istiyoruz” dedi.

Hakurk’ta yaşanan son gelişmelere ilişkin ise Karayılan, şunları söyledi:

“Başta Xakurkê’de bazı eksiklikler yaşandı ve düşman bundan faydalandı. Gerilla çabuk toparlandı. Gerilla yeri geldiğinde koordineli bir şekilde on tane gruba ayrıldı. Böylelikle şimdi Xakurkê’de büyük bir direniş var. Düşman şu an Xakurkê’de Lêlikan’ı tutmuş. Stratejik olan yer Şekîf’tir orayı da tutmuş. Ermûş Vadisi ve Evdilkovî’yi de tutmuş. Arê Vadisi ve Karker Sırtlarını tutmuş. Ama Xakurkê şimdi kimin elinde, tartışmalıdır. Kim Xakurkê’de egemen? Gerilla mı Türk ordusu mu? Gerilla en etkili eylemleri Ermûş ve Misokê’ de yapmakta. Bütün Xakurkê hattında gerilla eylem yapmakta.

Gerilla orada ve hareket halinde. İşte sürecin gerillacılığı bu demektir. Düşman hiçbir yerde egemen olamamakta. Eskiden düşman Xakurkê’ye girince güçlerimiz oradan çıkıyordu. Şimdi ise düşman gidince onlar arkada. Her zaman suikast mesafesinde. Ermûş Vadisi’ne bakın, suikast eylemleri olmakta. O alanda birçok tim ve grup eşzamanlı eylem yapmakta. Hem de beş gün üst üste. 1 Ağustos’tan 5 Ağustos’a kadar. Bunu biz kutladık. Karargah olarak bunu çok önemli görüp, kutladık. Çünkü gerçekten de çok başarılı bir tarzdır. Xakurkê gerillalarını kutladık, çünkü düşman Xakurkê’ye ele geçiremiyor. Her gün uçak kaldırmalarına rağmen askerler o tepelerde kendini savunamıyor. Askerleri havadan savunuyorlar. Xakurkê’nin bütün tepelerinde bu durum var. Gerilla, Xakurkê’de egemen. Düşmanın yalanlarına inanmamak gerek. Süleyman Soylu veya AKP’nin basınına kalsa, biz zaten çoktan yok olmuşuz.”

Öcalan’ın, son görüşmede devletin ciddi davranması durumunda Kürt sorununu bir haftada çözebileceği söylemine ilişkin ise Karayılan, şöyle dedi::

“Önder Apo, Kürt sorunun çözmeye hazır olduğunu, sorunu çözebileceğini, ancak bunun için devlet aklının önemine vurgu yaptı. Ortaya çıkacak olan sonuç bahsettiği aklın ne kadar devreye gireceğine bağlı. Öte yandan Önderlik, Kürtler için alan oluşturmak istediğini söyledi. Bu çok önemli. Oluşturmak istediği alan, sadece Kuzey Kürtlerini ilgilendirmiyor. Kürtler bölgede özgür bir alana ihtiyaç duyuyor. Türk devleti kendi içindeki Kürtleri kabul etmediği müddetçe Türkiye sınırları dışında bulunan Kürtlere her zaman tehdit unsuru olacak.”