Karayılan’dan operasyona ilişkin açıklama

TSK’nın Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde PKK’ye yönelik operasyonlarını değerlendiren Murat Karayılan, “8 gündür tüm tekniğe rağmen bir sonuç alamadılar, alamayacaklar da” dedi.

Karayılan’dan operasyona ilişkin açıklama

PKK medyasında yer alan habere göre, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, telsizle Metina, Avaşin ve Zap’daki örgüt üyelerine seslendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki bölgelerde başlattığı kara operasyonlarını değerlendiren Karayılan, “Şuan Avaşin'de, Zap ve Metina'da çok anlamlı bir mücadele yürütülüyor. Siyasi ve askeri anlamda çok önemli sonuçları olacaktır. Bu yüzden sıradan bir direniş olmadığını belirtiyoruz. Tarihi bir süreç yaşanıyor ve Kürdistan özgürlük savaşında stratejik bir aşamada veriliyor bu mücadele” dedi.

“Türk devleti halkımıza ve tüm bölge halklarına karşı kirli hesaplar yapıyor” şu ifadeleri kullandı:

“Bu kirli hesaplarını gerçekleştirmek için bu savaşı yürütüyorlar. Fakat şimdiye kadar herhangi bir başarıya ulaşamadılar. Şimdi de Medya Savunma Alanları’nda savaşı derinleştirerek, gerillayı bölgeden çıkarmak ve o bölgelere yerleşmek istiyor. Hem tampon bir bölge yapmak, hem de stratejik alanı işgal ederek, Kürt halkının bütün kazanımlarını kontrol altına almak istiyor. Böylesi bir durumun yaşanması aynı zamanda Arap halkı ve bölge halkları için de büyük bir tehlike ve tehdittir.”

“Zap, Metina, Avaşin ve Heftanîn'deki savaş Türkiye'nin demokrasi savaşıdır”

Karayılan, Türk ordusunun bu operasyonlarla başarı elde edemediği taktirde AK Parti-MHP iktidarının “tamamen yıkılacağını” savundu.

Murat Karayılan, “Yani şu an Zap, Metina, Avaşin ve Heftanîn'de devam eden savaş Türkiye'nin de demokrasi savaşıdır. Özgürlük ve demokrasi güçlerinin geleceği de bu savaşa bağlıdır” diye konuştu.

“Doğrudur, savaş şuan dağlarda yürütülüyor ama tüm Türkiye ve bölgeyi etkileyecektir” diyen Karayılan, “Bu yüzden herkesin gözü bu savaşta. Arkadaşlarımız da bu savaşın öneminin farkındalar. Yani bu savaş sadece bir bölgeyi savunma savaşı değildir. Halkımızın geleceğinin, varlığının, özgürlüğün ve demokrasini savaşıdır. Böyle önemli sonuçları var. Bu yüzden bu savaştan zaferle çıkmak istiyoruz. Hareket olarak risk varsa risk almalıyız, fedakarlık yapmak gerekiyor. Bütün arkadaşlarımız kararımızın bu yönde olduğunu bilmelidir. Yani bu savaşa taktiksel değil, stratejik yaklaşılmalı” ifadelerini kullandı.

Bölgede 8 gündür çatışmalar yaşandığına değinen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, “8 gündür tüm tekniğe rağmen bir sonuç alamadılar, alamayacaklar da. Kendileri de, 'NATO'nun 2. en büyük ordusuyuz, elimizde her türlü teknik var' diyor. Zaten sadece kendileri gelmiyor, Suriye'den getirdikleri çeteler de var. Bütün imkanlarını kullanıyor. Bütün bunlara rağmen yiğit gerillaların nasıl cevap verdiğini ve Türk devletinin amacına ulaşmasını nasıl engellediklerini gördük” dedi. 

Karayılan, çatışmalar esnasında Avaşin'de 4 örgüt üyesinin yaşamını yitirdiğini, kendilerine ulaşan rakamlara göre ise 120'den fazla askeri öldüğünü söyledi.

Murat Karayılan, “Bizim açımızdan ortaya çıkan bir başarı var ama arkadaşlar zafer sarhoşluğu yaşamamalı. Bu daha başlangıç” diye konuştu. /Rudaw