KCK Yürütme Konseyi Üyesi 2 kadın öldürüldü iddiası

KCK Yürütme Konseyi Üyesi 2 kadın öldürüldü iddiası

AA Kandil Dağı’na yönelik TSK ve MİT ortak operasyonunda PKK’nin kırmızı listede aranan iki üst düzey kadın militanın öldürüldüğünü duyurdu.

Anadolu Ajansı(AA) Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin(TSK), 19 Ağustos'ta Kandil'deki eğitim faaliyetleri için kullandığı bir binaya ortak operasyon gerçekleştirdiği ve kırmızı listede bulunan "Pelşin Tolhildan" kod adlı Gülüzar Tural ile örgütün kadın yapılanması KJK'nın Yürütme Konseyi Üyesi "Dr. Jiyan Garzan" kod adlı Saliha Kaytar'ın da hayatını kaybettiğini ileri sürdü.  

AA’da yer alan habere göre; Kandil'de gerçekleştirilen MİT_TSK ortak operasyonunda, hedef alınan binanın içerisinde kırmızı kategoride aranan bir dönem  KCK Yürütme Konseyi Üyesi "Pelşin Tolhildan" kod adlı Gülüzar Tural ile örgütün kadın yapılanması KJK'nın Yürütme Konseyi Üyesi "Dr. Jiyan Garzan" kod adlı Saliha Kaytar'ın da bulunduğu iddia edildi.

Gülüzar Tural'ın, 1993'de PKK’ye katıldığı, bir dönem Erzincan-Dersim bölgesinde gerillacılık yaptığı, daha sonra 1999-2003 yılları arasında KCK  Başkanlık Konseyi'nde yer aldığı bu yıl itibarıyla, KCK Yürütme Konseyi Üyesi olarak Eğitim Komitesi'nde faaliyet yürüttüğü belirtildi.

"Dr. Jiyan Garzan" kod adlı Saliha  Kaytar'ın ise Dicle Üniversitesinde tıp eğitimi almasının ardından 1993'te Diyarbakır'da hastanede çalıştığı dönemde PKK’ye katıldığı, 2006-2009 dönemlerinde PJAK(kadın partisi) sorumlusu olarak Rusya'da faaliyet gösterdiği, Mart 2011'de, Kandil Alanı'nda bulunan hastanede cerrah olarak görev yapmaya başladığı ve bu yıl itibarıyla örgütün yapılanma şemasında KCK Yürütme Konseyi içerisinde yer aldığı öğrenildi.