KDP ile YNK'den ortak adım

KDP İle YNK aralarındaki problemleri çözmek için ilk adımlarını attılar

KDP ile YNK'den ortak adım

Geçtiğimiz hafta yürütülen görüşmelerin ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ile Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yeni görüşmeler için hazırlık yapıyorlar.

YNK Sözcüsü Soran Cemal Tahir, bir dizi toplantılar yapma kararı aldıklarını ve Kürdistan halkının çıkarları doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti.

Uzun bir süreden sonra her iki parti politbüroları aralarındaki anlaşmazlıkları çözmek için geçtiğimiz hafta Erbil’de toplanarak, yaşanan sorunların çözümleri için adım atma kararı aldılar.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan YNK Sözcüsü Soran Cemal Tahir şunları dile getirdi: “YNK ile KDP arasında geçtiğimiz hafta gerçekleşen toplantı önemliydi. Maalesef geçtiğimiz 2 ay süresince birbirimizin yaralarını deşecek açıklamalar yapmıştık. Bu nedenle köklü çözümler geliştireilecek adımlar atabilmek için bir araya geldik ve bu toplantılarımız devam edecek.”

Cemal Tahir açıklamasında, her iki tarafında bundan sonra Kürt halkının çıkarları doğrultusunda hareket etme karar aldığını duyurdu.

KDP gerçekleşecek toplantılardan olumlu sonuçlar elde edilebilmesi için geçen hafta Kürdistan Bölgesi Başkanı ve aynı zamanda KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani’yi Süleymaniye’ye göndermiş, siyasi taraflarla toplanmasını sağlamıştı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan KDP’li bir yetkili de KDP ile YNK’nin artık bütün konularda eksiksiz bir şekilde anlaşmaya gitmeleri gerektiğini ifade etti.

KDP Süleymaniye 4’üncü Örgütlenme Ofisi Yetkilisi Berzan Osman yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Önemli olan asıl konuları korayabilmemizdir. Örneğin; Bağdat’la olan ilişkiler, Kürdistan Bölgesi’nin egemenlik hakları gibi. KDP ile YNK yönetimde eşit durumdalar ve bu eşitlikte devam etmelidirler. Özellikle şu an seçim sürecine giriyoruz ve her iki parti birlikte hareket etmek için çaba sarfetmeliler.”

KDP ile YNK geçtiğimiz hafta gerçekleşen toplantı ardından Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne, resmi kurum – kuruluşlara destek ve medya bazında gelişen çatışmaları bitirme konusunda anlaşmışlardı. (Kaynak:K24)