KDP Kurucu Komisyonundan önemli açıklama

Kürdistan Demokrat Partisi Kurucu Komisyonu parti kurma çalışmalarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

KDP Kurucu Komisyonundan önemli açıklama

KDP Kurucu komisyonu tarafından Kürdistan Kamuoyuna başlııyla yayınlanan açıklama da şu ifadelere yer verildi.

Kuzey Kürdistan'da büyük bir ihtiyac ve milli stratejik bir proje haline gelen KDP'yi 1946 ve 1965 ruhu ile yasal kurma çalışmalarında önemli bir aşamaya gelinmiştir.

Milli Demokratik taleplerle meşru ve yasal zeminde demokratik siyasi mücadeleyi esas alan KDP'nin kuruluş calışmalarında taslak program ve tüzük tamamlanmıştır.

Değişik kesimlerden Kürt ve Kürdistan'lıların içinde yer alacağı kurucular kurulunun oluşturulmasında önemli bir mesafe alınmış ve bu çalışmada sona doğru gelinmektedir. Uygun siyasal ortam ve zamanda yasal başvuru yapılacak ve KDP'nin kuruluşu ilan edilecektir.

KDP Kürt milleti'nin tüm kesim ve bireylerine açıktır. Tüm kesimlerin ulusal hassasiyet ve sorumlulukla gerekli katkıyı ve katılımı yapmasını bekliyoruz. Milli hassasiyet ve sorumluluktan uzak, anlamsız polemik ve tartışmalara yol açan, yapıcı olmayan tutum ve yaklaşımlardan uzak durmak bu sorumluluğun bir gereğidir.

KDP'nin yasal kuruluşu ve ilani sürecine kadar bu çalışma ile bağlantılı olarak yaşanan gelişmelere ilişkin bağlayıcı açıklama yapma ve karar alma yetkisi KDP Kurucu Komisyon'una aittir. Bunun dışında yapılan açıklama ve değerlendirmeler resmi nitelikte değildir.

Kürdistan Demokrat Partisi Kurucu Komisyonu