KDP Merkez Komite üyesi: Germiyan'day aşananlar tehlikeli bir mesajdı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Merkez Komite üyesi Eşwaq Caf, dün Germiyan'da yaşananların Kürdistan Bölgesi'nin itibarına saldırı amaçlı olduğunu söyledi.

KDP Merkez Komite üyesi: Germiyan'day aşananlar tehlikeli bir mesajdı

K24 yayınına konuk olan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Merkez Komite üyesi Eşwaq Caf, dünkü Germiyan'da yaşananları değerlendirdi.

"Toprağı ve ülkeyi savunan Peşmerge güçlerinin Kürdistan Bölgesi'nin çıkarlarına saldıracak siyasi bir anlaşmaya dahil edilmesi kabul edilemez." diyen Eşwaq Caf, Peşmerge güçlerinin resmi bir güç olduğunu ve kararlarının merkezi olduğunu ve Peşmerge Bakanlığı tarafından verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dün Germiyan'da yaşananların Diyala Ortak Operasyonlar Odasının bilgisi dışında olduğunu belirten KDP'li yetkili, dolayısıyla bunun tehlikeli bir mesaj olduğunu ifade etti.

Bazı tarafların mevki ve makamlar uğruna birliği bozmayı amaçladığını Eşwaq Caf, "Bu, kabul edilemez." dedi.

Kürdistan Bölgesi ile Irak arasındaki güvenlik boşluğuna da değinen Caf, "Anayasanın 9'uncu maddesinde belirtildiği gibi söz konusu güvenlik boşluğun müşterek tugaylar tarafından doldurulması gerekiyor. Oraya (Kulaco) giden güçler sadece sözde Savunma Bakanlığı çatısı altındadır, Bakanlığın emir ve kararlarına uymuyor." sözlerini kullandı.

Dün Haşdi Şabi güçleri Germiyan Bağımsız İdaresi'ne bağlı Kifri ilçesinde birçok petrol kuyusuna el koymuştu.