KDP'den PKK'nin iddialarına yalanlama

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, HPG’nin “7 gerillamız KDP saldırısına uğradı” açıklamasını yalanladı. Muhammed, PKK’nin bu iddialarla Kürdistan Bölgesi’ne müdahalesini ve yasal dışı eylemlerini gizlemek istediğini belirtti.

KDP'den  PKK'nin iddialarına yalanlama

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, yaptığı yazılı açıklama ile, HPG’nin “Xelifan’da 7 kişilik bir grubumuz KDP tarafından tasfiye edildi” şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi.  

Muhammed, “Buradan tüm kamuoyuna açıklıyoruz ki bu iddialar temelsiz ve gerçeklerden uzaktır. Amaçları, yalan haber yayarak Kürdistan Demokrat Partisi’nin ismini kullanıp  Kürdistan Bölgesi’ne müdahale ve yasa dışı eylemlerine bahane üretmektir” dedi.

KDP Sözcüsü Muhammed, “Kürdistan halkı soruyor, PKK de yanıt vermelidir; PKK milislerinin Xelifan’da ne işi var, o bölge ile ilişkileri nedir?” sorusunu yöneltti.

PKK'nin askeri kanadı HPG, dün yaptığı yazılı açıklamada, “7 kişilik bir gerilla grubumuzun Xelifan bölgesi civarında Zap Suyu’nu geçmeye çalışırken KDP güçleri tarafından pusuya düşürülerek saldırıya uğradığı ve tasfiye edildikleri bilgisi bize ulaşmıştır” demişti.

Açıklamada, KDP’nin “tek taraflı bir biçimde çatışma sürecini geliştirmek istediği” ileri sürülmüştü.