KDP: YNK anlaşmaya aykırı davrandı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan son siyasi gelişmelerle ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) KDP ile vardığı anlaşmaya aykırı davrandığına dikkat çekildi.

KDP: YNK anlaşmaya aykırı davrandı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan son siyasi gelişmelerle ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) KDP ile vardığı anlaşmaya aykırı davrandığına dikkat çekildi.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed imzasıyla yayınlanan açıklamada, YNK ile Kerkük konusunda anlaşmaya varmalarına rağmen önceki gün akşam saatlerinde YNK’li bir yetkili tarafından kendilerine Kerkük Valiliği 3 kişinin isminin gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu davranışın KDP ile YNK arasındaki anlaşmaya aykırı olduğu kaydedilirken, YNK’nin bunca zaman kazanması ve anlaşmanın imzalanmasının ardından aykırı davranışlarda bulunmasının şüphe uyandırdığı ifade edildi.

YNK’nin Kürdistan Bölgesi’nin içerisinden geçtiği hassas süreci göz önünde bulundurmamasının üzüntü verici olduğunun vurgulandığı açıklamada, YNK’nin Kürdistan Bölgesi halkının beklentilerini ve halkın iradesini göz önünde bulundurulmaksızın anlaşmaya aykırı hareket ettiğinin altı çizildi.

KDP Adayı Neçirvan Barzani, Kürdistan Parlamentosu’nda yapılan oylamada, oturuma katılan parlamenterlerin 81 oyunun 68’ini alarak Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilirken, YNK’liler tarafından oturum boykot edildi.