Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Babacan'dan ortak basın açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP’den randevu talebi gelmesi durumunda Kabul edeceklerini dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Babacan'dan ortak basın açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindeki heyetle parti genel merkezinde bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu ve Babacan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki Genel Başkan da HDP ile görüşmeye ilişkin, randevu talebi gelmesi durumunda kabul edeceklerini dile getirdi.

Yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşmeye ilişkin, “Siyasi partilerin tamamına randevu verilir. Kimseyi düşman olarak görmüyoruz. Tabiki biz yasal ve mecliste mevcut ya da mevcut olmayan bütün meşru partilerle görüşürüz. Bütün konuları müzakere ederiz” dedi.

Babacan: HDP’den şu ana kadar resmi randevu talebi gelmedi

Ali Babacan, Türkiye’nin sorunlarının tek çözüm yolunun siyaset olduğunu vurguladı. Ali Babacan,

Parti olarak seçimlere katılabilme hazırlığını tamamladıklarını kaydeden Babacan, sistem değişikliğinin şart olduğunu ifade etti.

Babacan, “HDP'nin bizden randevu talep ettiğini biz medyadan duyduk fakat şu ana kadar bize gelen resmi bir randevu talebi yok. Fakat randevu talep etmeleri halinde biz kendileri ile görüşürüz tabi ki randevularını da kabul ederiz. Şu aşamada yürüttüğümüz çalışmalar daha çok ikili çalışmalardır. Sistemle ilgili tartışmalarımız ve çalışmalarımız daha ziyade ikili çalışmalardır” diye konuştu.

Türkiye’de yoksulluk ve hayat pahalılığının olduğunu belirten Babacan, iktidarın ekonomi sorununu çözmesi için çalışması gerektiğini kaydetti.

Babacan ayrıca, parti genel başkanları ile yaptığı görüşmede ittifak konusunun gündeme gelmediğini söyledi.