Kenyalı siyasetçiden HDP’ye: Erdoğan’a karşı 7’li masaya katılın

Kenyalı politikacı ve iş insanı Don Ojowa, Erdoğan ve AK Parti’ye karşı önümüzdeki seçimler için HDP’ye Millet İttifakı’na katılma önerisinde bulundu. Ojowa, “Yalnız yürüyerek hiç bir yere varılamaz” dedi.

Kenyalı siyasetçiden HDP’ye: Erdoğan’a karşı 7’li masaya katılın

Afrika kıtasının “Federal Devletler” statüsünde birleşmesini savunan Halk İttifakı Partisi (AP Parti) lideri Kenyalı Don Ojowa, HDP’ye çeşitli önerilerde bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Ojowa, “Türkiye'nin en büyük üçüncü partisi olarak, Kürt partisi Halkların Demokratik Partisi'ne tavsiyem Millet İttifakı'na (Yedili Masa) katılın” dedi.

“Erdoğan ile AK Parti'nin düşmesine yardımcı olmaları” için bu öneriyi sunduğunu belirten Ojowa, “Bu, Kürdistan Cumhuriyeti ile ilgili gelecekteki anlaşmalara yönelik ilk adım olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Gerçekçi olalım, Kürtler tek başına kazanamaz” diyen Afrikalı siyasetçi, seçimlerin koalisyonlarla yapıldığına dikkat çekerek, ““Yalnız yürüyerek hiç bir yere varılamaz” diye belirtti.

2008 yılında kurduğu The Ojowa Empire'ın Başkanı da olan Dan Ojowa, Kürtler hakkında yaptığı paylaşımları ile dikkati çekiyor.

Birleşik bir Afrika kıtası fikrini destekleyen Ojowa, Kürtlerin de bağımsız bri devlet sahibi olmasını savunuyor. (Rudaw)