Kerkük'te şehit düşen Peşmerge ailesinden Abadi ziyaretine red!

Şehit peşmerge Tumgeneral Hüseyin Mensur’un ailesi, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin ziyaretini reddetti.

Kerkük'te şehit düşen Peşmerge ailesinden Abadi ziyaretine red!

Şehit peşmerge Tumgeneral Hüseyin Mensur’un ailesi, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin ziyaretini reddetti.

Haydar Abadi dün Başkanlık ettiği Nasr Koalisyonu’nun Süleymaniye il teşkilat binasının açılışını ve adaylarını tanıtmak amacıyla kenti ziyaret etti.

Dün akaşm saat 11.00’de Abadi’nin şehit peşmerge Tumgeneral Hüseyn Mensur ailesini ziyaret etmek istediği öğrenildi.

Ancak şehit ailesi, seçim propagandası için kullanılmamaları için ziyareti reddetti.

Rûdaw’ın haberine göre, Abadi’nin koruma ekibi ziyaret öncesi şehit ailesinin evinde aramalar yapmak istedi. Ancak Şehit Tumgeneral Hüseyin Mensur'un ailesi bu talebi kabul etmedi.

Şehit generalin eşi Çınar Hasan, “Abadi’nin ofisinden aradılar, evde arama yapmak ve Abadi ile fotoğraf çekmek için çocuklarını hazırlamak istediklerini söylediler. O şekilde bizi ziyareti ve çocuklarımın seçim propagandası için kullanılmasını reddettim” dedi.

Çınar Hasan sözlerine şunları ekledi:

“Abadi’nin ofisinden arayan şahsa dedim ki, unutmayın eşim Kerkük’ün kurtuluşu için şehit düştü, şimdi ise Kerkük’ün durumunun nasıl olduğunu siz de biliyorsunuz. Kerkük ve Tuzhurmatu’da peşmergenin cesetleri üzerine Abrams tankları süren milletimin düşmanını nasıl kabul edebilirim."

Peşmerge Bakanlığı 2. Destek Güçleri Komutanı Tumgeneral Hüseyin Mensur, 31 Ocak 2015’te Kerkük’ün Mele Abdullah köyünde IŞİD’e karşı bir çatışmada şehit düşmüştü.

Kerküklü şehit komutan, 1962’de dünyaya geldi, 1981’de Peşmerge Güçleri’ne katıldı.

Irak Başabakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Abadi'nin dün akşam şehit peşmerge Tuğgeneral Şerko Şwani’nin evini ziyaret ettiği belirtildi.

Kerkük 1. Piyade Tugayu Komutanı Tuğgeneral Şerko Şwani, 30 Ocak 2015’te Kerkük’ün güneyinde Telwerd köyünde IŞİD’le yaşanan çatışamada bir grup peşmergeyle birlikte şehit düşmüştü.