Kılıçdaroğlu'dan Diyarbakır ziyaretini hedef alan Bahçeli'ye yanıt: Ben alnım açık giderim ama sen ...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Diyarbakır ziyaretini hedef alan MHP'li Devlet Bahçeli'ye yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Ben Türkiye'nin her noktasına giderim. Alnım açık giderim, bu ülke için, vatanım için, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin" dedi.

Kılıçdaroğlu'dan Diyarbakır ziyaretini hedef alan Bahçeli'ye yanıt: Ben alnım açık giderim ama sen ...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doktorlar ve sağlık çalışanlarına yönelik, "Varsın giderlerse gitsinler" sözlerine karşılık, "Demokratik yollarla seni gönderecek olan biziz. Onların tamamı burada, ülkelerinde kalacak, hastalara bakacaklar. Bütün sağlık çalışanlarına söylüyorum, az kaldı, merak etmeyin, bütün haklarınızı alacaksınız” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, salgın sürecinde sağlık çalışanlarının özverili şekilde çalıştıklarını ve aileleriyle görüşemediklerini anlattı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Doktorların, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamak istediklerini ancak buna izin verilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık çalışanları ve doktorların sorunları gündeme geldiğinde "Varsın giderlerse gitsinler” dediğini anımsattı. Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokratik yollarla seni gönderecek olan biziz. Onların tamamı burada, ülkelerinde kalacak, hastalara bakacaklar. Bütün sağlık çalışanlarına söylüyorum, az kaldı, merak etmeyin, bütün haklarınızı alacaksınız” diye konuştu.

“Hariri ailesine koskoca bir şirket açıkça peşkeş çekildi”

Kılıçdaroğlu, "Türk Telekom soygunu" olarak nitelendirdiği durumdan haberdar olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hariri ailesine koskoca bir şirket açıkça peşkeş çekildi. Bizim bankalardan kredi aldı, bütün karını aldı, dükkanlarını, mağazalarını, bakır kablolar dahil hepsini sattı. Taksitlerini, borcu ödemeye gelince, 'Alın sizin olsun' dedi. Bankalarımız, büyük zorluklarla karşı karşıya kaldılar. Hep işin bu cephesine baktık. Ama sözleşmede verilen bir söz vardı. Bu konuda hiçbir şey yapmadılar. Ocak 2022 itibarıyla geniş bant internet erişim hızı dünyada 59,9, Türkiye'de ise 26,3. Dolayısıyla biz internete erişimde hala zorluk yaşıyoruz, internetimiz hızlı değil ve teknolojik devrimi kaçırıyoruz işte bu tür yanlış işlerle. Ama hiç kimse merak etmesin, bunun da hesabını soracağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak bizim görevimizdir.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, geçtiğimiz günlerde yaptığı Diyarbakır gezisini eleştirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Bahçeli’ye şöyle cevap verdi:

“Adam Afrika'ya gidiyor, orada yer kiralıyor ona sesini çıkarmıyor. Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a gitmiş çiftçiye ücretsiz elektrik verecek, vay sen oraya nasıl gidersin. Ben Türkiye'nin her noktasına giderim. Alnım açık giderim, bu ülke için, vatanım için, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin!

Türk lirası değer kaybediyor. Var olan bir paramız vardı Merkez Bankası'nda; 128 milyar dolar arka kapıdan kimlere satıldı kimse bilmiyor. Bugün Merkez Bankası'nın kasasında kendisine ait bir sent bile yok. Yabancılardan topladıkları paralar var. Bakiyesi eksi 43 milyar dolar. Türkiye'yi o kadar büyük bir sıkıntının içine soktular ki kapı kapı Afrika'yı, Orta Doğu'daki ülkeleri geziyorlar; "Acaba bize borç verirler mi?" diye.

Düne kadar kendi medyalarında ve kendi söylemlerinde en ağır hakaretleri yaptıkları kişilerin ayağına gittiler, el etek öptüler. Şimdi Sayın Bahçeli'ye sormak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı bu kadar ağır laflar edenin ayağına Erdoğan gittiği zaman neden iki cümle kuramadın? Bu ülkenin şerefi yok mu, itibarı yok mu? Oturuyorsun, günün 24 saati CHP. Evet Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin teminatıdır, geleceğidir. Evet CHP milletin ve halkın partisidir. Finansal çöküş, ticari çöküşü getiriyor.”