Koalisyon Sözcüsü’nden Kürtçe mesaj

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, yayımladığı Kürtçe mesajda “DAİŞ’i yenilgiye uğratmak için bize yardım edin” dedi.

Koalisyon Sözcüsü’nden Kürtçe mesaj

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, Twitter hesabından Kürtçe’nin Kurmanci lehçesiyle bir mesaj yayımladı.

“Irak ve Suriye’de ortaklarımızla beraber son 7 günde IŞİD’e karşı 9 operasyon düzenledik” diyen Albay Wayne Marotto, “7 teröristin Irak ve Suriye halkına karşı terör saldırıları düzenlemelerini engelledik” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü, bir telefon numarası da paylaşarak “IŞİD’i yenilgiye uğratmak için bize yardım edin” dedi.

Daiş’le Mücadele Koalisyonu: Tehdit Sürüyor

Geçtiğimiz günlerde Roma’da iki yıl aradan sonra ilk kez yüz yüze toplanan IŞİD'le Mücadele Küresel Koalisyonu’na mensup ülkelerin dışişleri bakanları tarafındna yayımlanan bildiride, terör örgütü DAİŞ’in artık toprağa sahip olmadığı, Irak ile Suriye’de 8 milyona yakın kişinin özgürleştiği ancak tehdidin hala sürdüğü vurgulanmıştı.

Bildiride, IŞİD’in Irak ve Suriye’deki çekirdek kadrosu ve dünya genelinde bağlantılı olduğu örgütlerle ağların herhangi bir toprak elde edememesi ya da ülkelere, halklara ve çıkarlara tehdit oluşturmamasını garantiye almak için Koalisyon geneli içerisinde yürütülen çabalarda işbirliğini güçlendirme sözü verilmişti.

IŞİD’in işlediği zulümlere duydukları öfkede ve bu küresel tehdidi ortadan kaldırma kararlılığında birleşen dışişleri bakanları, terör örgütünden işlediği suçlar için hesap sorma yolunda çalışan kurbanların aileleri ve kurtulanların yanlarında yer aldıkları mesajını vermişti.