Kobani davasında HDP’li vekillere saldırı girişimi

Aralarında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da olduğu 24’ü tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobani davasının 3. duruşması üçüncü gününde devam ediyor. Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sırasında Türk bayrakları taşıyan bir grup HDP’lilere saldırı girişiminde bulundu.

Kobani davasında HDP’li vekillere saldırı girişimi

22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmanın başladığı sırada, bir grup ellerinde bayraklarla duruşma salonlarının bulunduğu koridorda HDP aleyhine sloganlar atarak yürüdü. Duruşmayı da izleyen grup HDP'li vekillere saldırı girişiminde bulundu.

Duruşmaya ara verilmesi üzerine dışarı çıkan HDP’liler, o sırada “HDP susmadı susmayacak” sloganı attı. Söz konusu grup ise cezaevi kampüsü dışına çıkarıldıkları sırada Ermeni toplumuna yönelik hareket içeren sözler sarf etti. Bunun üzerine HDP Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin gruba yönelik, “Para karşılığında slogan atanlar HDP’yi susturamazsınız. Parayla slogan atanlar bunlar” ifadelerini kullandı.

Duruşma salonunun önünde slogan atan grup ise HDP’lilere saldırmak istedi. Bu sırada polis amiri ile görüşmek isteyen Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın yanına, “Emniyet Şehit Aileleri Vakfı’ndanım” diyerek gelen bir kişi saldırmaya çalıştı. Polis, Kaçmaz’a saldırmak isteyen kişiyi uzaklaştırdı ama grup slogan atmaya devam etti.

Duruşmaya HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Gültan Kışanak tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlandı.

Dünkü duruşmada tahliye edilen Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen de duruşmada hazır bulundu.

Duruşma savunmalarla devam ediyor.