Kremlin: Savaş yok, özel operasyon var, 'işgal' kelimesi kabul edilemez

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna’nın “işgalinin” söz konusu olmadığını söyledi ve bu kelimenin kullanılmasının “kabul edilemez” olduğunu ifade etti.

Kremlin: Savaş yok, özel operasyon var, 'işgal' kelimesi kabul edilemez

Sputnik’in haberine göre, Dimitry Peskov,Rusya’nın Donbass’taki operasyonunun ne kadar süreceğine Rusya Devlet Başkanı Putin’in karar vereceğini belirtti.

Peskov, söz konusu kararda, “nasıl bir ilerleme kaydedildiğinin ve operasyonun amacının gerçekleşip gerçekleşmediğinin belirleyici olacağını” söyledi.

Dimitry Peskov, savaş çıktığının söylenip söyleyemeyeceği sorusu üzerine, “Donbass’ta gerçekleşenin bir özel operasyon olduğunu, yaşananların savaş olarak tanımlayamayacağını” savundu.

Kremlin Sözcüsü, “Ukrayna’nın işgalinin söz konusu olmadığını” söyledi ve bu kelimenin kullanılmasının “kabul edilemez” olduğunu vurguladı.

Rusya halkının, ülkenin Donbass’ta yürüttüğü operasyona nasıl tepki vereceğine ilişkin soru üzerine Peskov, Rusya nüfusunun önemli bir çoğunluğunun, Putin’in Lugansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerini tanıma kararını desteklediğini belirtti.

Peskov, Rusya’nın bu cumhuriyetlerin isteği üstüne Donbass’ta yürüttüğü operasyona gösterilecek desteğin oranının da düşük olmayacağına inandıklarını dile getirdi.