Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki temaslar için hazırlık yapıldığını ve iki liderin yakın gelecekte bir araya gelebileceğini söylerek kesin tarihin belli olmadığını kaydetti.

Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin açıklama

Rusya'daki devlet başkanlığı seçimleri ve Türkiye'deki yerel seçimler sonrasına bırakılan Putin-Erdoğan görüşmesi hakkında Kremlin'den yeni açıklama geldi.

Sputnik'in aktardığına göre Kremlin Sözcüsü Peskov, "En üst düzeydeki temaslar için hazırlık yapılıyor. En üst düzeydeki Rus-Türk temaslarının tarihleri henüz belli değil ancak bunların yakın gelecekte gerçekleşeceğine dair anlayış hakim" ifadelerini kullandı.

'Finansal meselelerde düzenli olarak temas gerçekleştiriliyor'

Erdoğan'ın Mayıs ayında ABD'ye gerçekleştireceği ziyaretten önce Rusya'dan banka transferlerinde yaşanan zor durum ışığında Rus tarafının Türk meslektaşlarıyla görüşmeyi planlayıp planlamadığının sorulması üzerine Peskov, "Tüm finansal meselelerde, bu durumdan bir çıkış yolu bulmak amacıyla düzenli olarak temaslar gerçekleştiriliyor. Sorunlar belli ve bu sorunların nedeninin ne olduğu aşikar. Bu, hem Rus hem de Türk işletmelerin çıkarlarına ciddi zarar veriyor" dedi.

Erdoğan "Seçimlerden sonra Putin'i ağırlayacağız" demişti

Mart ortasında 15.'si düzenlenen Geleneksel Büyükelçiler İftarı'nda konuşan Erdoğan şunları söylemişti:

"Cuma günü Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenskiy'i İstanbul'da misafir ettik. Seçimler sonrasında da Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin'i ağırlayacağız. Karadeniz'de seyrüsefer güvenliğini yeniden tesis etmek ve tahıl ticaretinin güvenli şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla çalışıyoruz. Bölgede çatışmaları kızıştıracak, NATO'ya da sirayet etmesine sebep olacak her türlü adımdan uzak durulması gerektiği inancındayız. Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmayacağı düsturuyla Rusya-Ukrayna arasında barışın tesisi için gayretlerimizi devam ettiriyoruz."