Kulis: Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın toplantısına "adaylık için tam yetki"yle katılacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın ortak adayı ele alacağı toplantı öncesi, partisinin kurullarından tam yetki talep edeceği belirtiliyor

Kulis: Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın toplantısına "adaylık için tam yetki"yle katılacak

Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 2 Mart’ta yapılacak toplantı öncesi CHP lideri Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) ve MYK’yı toplayacak.

Milliyet’in haberine göre Kılıçdaroğlu yetkili kurullarından alacağı tam yetki ile bu toplantıya katılacak.

Millet İttifakı 2 Mart’ta ortak cumhurbaşkanı adayını ve seçim stratejini konuşmak üzere bir kez daha Saadet Partisi ev sahipliğinde toplanacak.

Toplantıda aday tespit yöntemine ilişkin yöntem değerlendirmelerinin sürmesi ve uzlaşılması halinde masaya aday önerilerinin de sunulması bekleniyor.

Kulislerde, genel başkanların kendi partilerinin sürece dair yaklaşımlarını paylaşacağı toplantıda her partinin kimi, niçin cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiğini açıklayacağı konuşuluyor.

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, bu kritik toplantı öncesinde partisinin yetkili kurullarıyla bir araya gelecek. CHP lideri, Parti Meclisi (PM) ve MYK’dan alacağı tam yetki ile bu kritik toplantıya katılacak. CHP’li bir kaynak PM toplantısına ilişkin “Millet İttifakı toplantısında cumhurbaşkanı adaylığı görüşmeleri için tam yetki verilecek. ‘Cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda tam yetkilisiniz, bizim adayımız sizsiniz’ denilecek” dedi.

CHP Parti Mekezinde adayın belirlenmesiyle ilgili yöntemin “merkez yoklaması” olarak belirlenip, yetkinin genel başkana verileceği ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca önümüzdeki günlerde kapalı grup toplantısında milletvekilleriyle bir araya geleceği ve alacağı ifade ediliyor.