Kürdistan Bölgesi’nde 13 baraj daha inşa edilecek

Medya ve Enformasyon Dairesinden yapılan açıklamaya göre hükümetin 9’uncu kabinesinin başlangıcından bu yana Kürdistan Bölgesi'nde 45 milyar dinar maliyetle 4 barajın yapımı tamamlanırken, 553 milyar dinar maliyetle 13 baraj daha inşa edilecek.

Kürdistan Bölgesi’nde 13 baraj daha inşa edilecek
Kürdistan Bölgesi Hükümetinin 9’uncu Kabinesinde maliyeti 45 milyar dinar olan 4 barajın yapımı tamamlanırken, 13 barajın da yapımı devam ediyor.
 
Medya ve Enformasyon Dairesinden yapılan açıklamaya göre hükümetin 9’uncu kabinesinin başlangıcından bu yana Kürdistan Bölgesi'nde 45 milyar dinar maliyetle 4 barajın yapımı tamamlanırken, 553 milyar dinar maliyetle 13 baraj daha inşa edilecek. Binlerce kişiye iş fırsatı sağlayan projelerde yerel mühendisler ve işçiler çalışıyor.
 
Kürdistan Bölgesi Barajlar Genel Müdürü Abdurrahman Xani, şimdiye kadar Dukan ve Derbendixan barajlarının elektrik üretmek için kullanıldığını, ancak bundan sonra diğer barajlardan da elektrik üretmeyi planladıklarını söyledi.
 
Kürdistan Bölgesi'nde 21 baraj bulunuyor. 9'uncu kabine su güvenliğinin sağlanması yönünde çalışmalarını sürdürüyor, barajlara ek olarak 7 gölet yapıldı, 42’sinin de yapımı devam ediyor.
 
Erbil Valisi Umed Xoşnaw, Kurdistan24'e yaptığı açıklamada, 9’uncu kabinenin su kaynakları yönetimi konusunda net bir vizyona sahip olduğunu belirterek, Erbil ilinde 6 baraj ve 7 gölet inşa edileceğini söyledi.
 
Vali Xoşnaw, Japon JICA firması tarafından inşa edilmesi planlanan Erbil su projesinin, Bağdat hükümetinin onayının alınması gerektiği gerekçesiyle ertelendiğini bildirdi.