Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan Iraklı yetkililere IŞİD uyarısı

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan Iraklı yetkililere IŞİD uyarısı

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, IŞİD’in son günlerde Irak’ın farklı vilayetlerinde düzenlediği saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “Söz konusu saldırıların IŞİD’in askeri anlamda faaliyet alanlının genişlediği yönünde tehlikeli bulgular ortaya koyuyor” denildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, IŞİD'in son dönemde özellikle tartışmalı bölgelerde düzenlediği saldırılara karşı Iraklı yetkililere uyarıda bulundu.

Başkanlıkta yapılan açıklamada, IŞİD’in askeri anlamda faaliyet alanlının genişlediği yönünde tehlikeli uyarılar olduğu bu nedenle Iraklı yetkililerin önlem almaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“IŞİD teröristlerinin Salahaddin’e bağlı Mukeşşife bölgesine düzenlediği ve çok sayıda Iraklı güvenlik güçlerinin zarar gördüğü saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Teröristlerin son dönemde düzenlediği saldırılar IŞİD’in askeri anlamda faaliyet alanlının genişlediği yönünde tehlikeli bulgular ortaya koyuyor. Irak’ın içinden geçtiği istikrarsız durumundan nemalanmak isteyen ve saldırı alanlarını genişletmeyi amaçlayan terör odaklarına karşı hepimiz için bir uyarı mahiyetindedir.

Bu vesileyle ölenlere rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Çatışmalarda yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

Bu kapsamda bir kez daha Irak’ta yaşanan iç çekişmeler ve sorunların biran önce çözülmesini terörün yeniden ortaya çıkmasını önlemek için birlikte mücadele etmemiz gerektiğini yenilemek istiyoruz.”

IŞİD son zamanlarda saldırılarını artırmaya başladı. Özellikle Salahaddin, Kerkük ve Diyale vilayetlerinde sık sık Iraklı güçleri hedef alıyor.

Geçtiğimiz son iki günde Heşdi Şabi ile IŞİD mensupları arasında çıkan çatışmalarda 21 Heşdi Şabi mensubu hayatını kaybetti 30’a yakın kişi de yaralandı. Çıkan çatışmalarda 24 IŞİD mensubunun da öldürüldüğü belirtiliyor.