Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden ‘Süleymaniye’ açıklaması!

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Süleymaniye Havalimanı yakınlarında meydana gelen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden ‘Süleymaniye’ açıklaması!

Süleymaniye Asayişi, Süleymaniye Havalimanı civarında, tel örgülerin olduğu bölgede bir patlamanın yaşandığını duyurmuş, patlamada herhangi bir can kaybı olmadığını belirtmişti.

Süleymaniye Asayişi yaptığı açıklamada, patlama sonrası olay yerine gidildiğini ve inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil’den saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nda yönelik saldırıya ilişkin derin endişemizi belirtmek isteriz. Bu tehlikeli durum, hükümet kurumlarının işgal edilemesi ve kanunsuz işler için kullanılması sonucu meydana gelmiştir” denildi.

Açıklamada “Süleymaniye’de egemen olan partinin tutumu Türkiye’nin Süleymaniye Havalimanı’nın hava sahasını kapatması ve ardından da saldırıya uğraması ile sonuçlanmıştır. Bunun bir sonucu olarak da vatandaşlarımız bu hataların bedelini ödemektedir. Bu yönde tutuma son verilmeli, hükümetin otoritesi yeniden geri tesis edilmeli ve Süleymaniye ile halkına layık bir yönetim olmalıdır” denildi.

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ise yaptığı açıklamada “Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sivil bir havalimanını hedef almak, sadece Irak’ın egemenliğini ihlal etmek değil, Kürdistan vatandaşlarının hayatına yönelik bir tehlikedir” ifadelerini kullandı.