Kürdistan Bölgesi Türkiye'ye petrol akışını durdurdu

Kürdistan Bölgesi Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’ye petrol akışının durdurulduğunu açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Türkiye'ye petrol akışını durdurdu

Maraş merkezli meydana gelen 10 ili etkileyen ve 16 ülkede hissedilen depremde  912 kişi yaşamını yitirdi. Suriye ve Rojava’da da büyük etki yaratan depremde 427 kişi hayatını kaybetti. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kürdistan Bölgesi Enerji ve  Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada deprem nedeniyle Türkiye'ye yapılan petrol akışının askıya alındığı kaydedildi.

Tribaja Deniz Taşımacılığı Ajansı, Suriye, Rojava ve  Türkiye'de meydana gelen depremin ardından Ceyhan petrol limanındaki çalışmaların askıya alındığını açıkladı. Kürdistan Bölgesi Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, limandan petrol ihracatının askıya alındığını bildirdi.

Tribhaja, gerekli kararların alınması için acil bir toplantı yapılacağını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi-Türkiye boru hattından petrol ihracatının bu sabah askıya alındığını ve denetim çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihracat sürecinin yeniden başlamasının planlandığını açıkladı.

Bakanlık açıklamasında "Türkiye ve Suriye’deki depremler nedeniyle petrol güvenliği ve istenmeyen bir durumun yaşanmaması amacıyla; Kürdistan Bölgesi-Türkiye boru hattından petrol ihracatı bu sabah askıya alınmıştır” denildi.

Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğündeki depremde 10 ilde toplam 912 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 385 kişi de yaralandı.