Kürdistan Demokrat Gençlik Birliği heyeti Çin'de

Kürdistan Demokrat Gençlik Birliği Sekreteri Meyser Nhêli öncülüğünde Kürdistan Bölgesi’nin farklı kesimlerinden 17 kişinin yer aldığı heyet, dün (21 Mart 2024) Çin’e ulaştı.

Kürdistan Demokrat Gençlik Birliği heyeti Çin'de

Kürdistan Demokrat Gençlik Birliği tarafından “Kürdistan gençliği” adı verilen 17 kişilik bir heyetin, Çin Cumhuriyeti'nde bir kalkınma kursuna katıldığı bildirildi.

Kürdistan Demokrat Gençlik Birliği Sekreteri Meyser Nhêli, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Kürdistan gençliği” adı verilen 17 kişilik heyetin Çin’de verilen kalkınma kursuna katılacağını belirterek, kursa Ürdün, Lübnan, Mısır ve Cezayir'den de heyetlerin katılacağını dile getirdi.

Meyser Nhêli, “Milli marş Ey Reqîb ile başlayan programda Duhok, Zaho ve Badinan'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle başsağlığı dileklerimizi ilettiğimiz bir konuşma yaptım. Tüm Kürdistanlıların ve dünyanın her köşesindeki Kürtlerin Kürt yeni yılını kutladım.” diye konuştu.

Konuşmasında Kürdistan'ın gerçek coğrafi sınırlarına işaret ettiklerini söyleyen Meyser Nhêli, “Yurt dışındaki Kürtlerin sayısından, dünyanın birçok ülkesinde var olduğundan ve birçok ülkede hem bir arada yaşamada, hem birlik ruhunun geliştirilmesinde, hatta siyasette, yönetimde ve medeniyette etkili bir konuma ve role sahip olduğundan bahsettik.” ifadesini kullandı.