Kürdistan Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa: Kürdistan’ı izole etme çabaları başarısız oldu

Kürdistan Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Bağdat yönetiminin 16 Ekim Kerkük işgalinin ardından Kürdistan’ı dünyadan izole etmek istediğini ama bunda başarılı olamadığını söyledi.

Kürdistan Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa: Kürdistan’ı izole etme çabaları başarısız oldu

Kürdistan Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, 16 Ekim’deki Kerkük işgalinin ardından Bağdat yönetiminin havaalanları ve sınır kapılarını kapatarak Kürdistan’ın dünyayla olan iletişimini kesmeyi amaçladığını belirtti.

Kürdistan’ın dünyayla diyaloğunun Bağdat yönetimini rahatsız ettiğinin altını çizen Felah Mustafa, “Bağdat, Kürdistan’ın dünya devletleriyle olan diyaloğundan rahatsız olduğu için bunu engellemek istedi ama başarılı olamadı. Erbil’de konsolosluk ve temsilciliği bulunan devletlerin tümü Bağdat’ın kararını reddetti ve Kürdistan’da kalmayı sürdürdü.” dedi.

Erbil’de 38 ülkenin temsilciliğinin bulunduğunu ifade eden Felah Mustafa, bazı önemli devletlerin de Erbil’de temsilcilik açmak istediğini kaydederek şunları söyledi:

“Bizim Irakla birlikte yaşama umudumuz kalmadığı için referanduma gittik. Kürdistan, bağımsızlığını ilan ederse birçok ülke Kürdistan’ı tanır. Fakat bağımsızlık süreci çok zorlu bir süreçtir. Kürdistan farklı ulus ve dinlerin birlikte yaşam yeridir. Kürdistan, bölgede güvenliğini koruyan en önemli merkezlerdendir. Kürdistan hava sahasına yönelik abluka birçok sıkıntıya neden oldu. Bu tutum anayasa ve hukuka aykırıdır.”K24