Kürt aktivist Kani Xulam, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'ne ulaştı

Lozan Antlaşmasını protesto etmek ve Kürt sorununa dikkat çekmek için Washington’dan yola çıkan Kürt aktivist Kani Xulam, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'ne ulaştı.

Kürt aktivist Kani Xulam, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'ne ulaştı

Amerikan Kürt Enformasyon Ağı (American Kurdish Information Network) yöneticisi Kani Xulam, 1 Temmuz’da Washington'dan başladığı ve “Meşa Azadîyê” (Özgürlük Yürüyüşü) adını verdiği yürüyüşünü, 24 Temmuz’da Lozan Anlaşması'nın 100’üncü yıl dönümünde tamamladı.

Sosyal medyadan bir açıklama yapan Xulam, “Bugün Özgürlük Yürüyüşünün 24’üncü günü. Ben şimdi BM önündeyim. Amacım BM’ye bir tez sunmaktı. Bu tez Kürt halkının haklarına saygı duymak ve bu hakların kabul edilmesiydi. Daha sonra bu planı değiştirdik, bir sandalye ekledik. Kürtlerin BM’de kaybolan sandalyesi işareti ile” dedi.

24 günlük yolculuğu sırasında yoğun destek mesajları aldığını vurgulayan Xulam, “Kafkaslardan tutun Güney Kürdistan’a, Rojava’ya, Doğu Kürdistan’dan Rojava ve Kuzey Kürdistan’a kadar. Bunların verdiği mutluluk bana hayat boyu yeter” diye ekledi.

Xulam’ın 530 kilometrelik yürüyüşüne çok sayıda Amerikalı aktivist, Kürt dostu ve diasporada yaşayan Kürtler de destek verdi.