Kürt Diaspora Merkezi’nden PKK’ye çağrı: Kürt-Kürt savaşı tekrarlanmamalıdır

Kürt Diaspora Merkezi’nden PKK’ye yapılan çağırıda, “Kürdistan Bölgesi’nin siyasi statüsünü, anayasal kurumlarıyla ulusal kazanımlarını desteklemekle birlikte ulusal çıkarları hedef alacak taciz ve saldırıları kınıyoruz” denildi.

Kürt Diaspora Merkezi’nden PKK’ye çağrı: Kürt-Kürt savaşı tekrarlanmamalıdır

Kürt Diaspora Merkezi, PKK’nin Amedi’nin Çemenke kırsalında Peşmerge Güçleri’ne saldırısını kınadı.

Kürt Diaspora Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Maalesef, bölgenin ve özellikle de Kürdistan’ın içinden geçtiği kritik ekonomik, siyasi ve sağlık süreçte, terörü bozguna uğratmış Peşmerge’ye karşı bir takım saldırı ve tehditkâr demeç ve eylemler sergileniyor.

PKK’nin ulusal kargaşa ve gerginlik çıkmasına neden olacak bu tür eylem ve söylemleri, Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını bozma, halkımızın ulusal kazanımlarına karşı olmasının yanında, Kürdistan Bölgesi’nin yaşamına ve çıkarları üzerinde tehlike unsuru haline gelmektedir. Aynı zamanda uluslararası ortamda olumsuz etkileri ve sonuçları olacaktır” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“Biz Kürdistan Bölgesi’nin siyasi statüsünü, anayasal kurumlarıyla ulusal kazanımlarını desteklemekle birlikte ulusal çıkarları hedef alacak tacizleri ve saldırıları kınıyoruz.

PKK liderlerinin Güney Kürdistan’ın kritik durumunu ve halkını yaşam ve geçimini göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Durumun daha da karışmaması ve istenmeyen olayların yaşanmaması adına Kürdistan Hükümeti’nin işlerine müdahale etmekten vazgeçmeliler ve gerçek faaliyet alanları olan Kuzey Kürdistan’a yönelmelilerdir.

Sorun ve çekişmeleri diyalog ve ulusal sorumluluk hassasiyetiyle çözüme kavuşturulmalı. Kürtlerin birliği ve barışı korunmalı. Hiçbir gerekçe ile acı Kürt-Kürt savaşı tekrarlanmamalıdır. Dönem barış ve diyalog dönemidir.”