Kürt sporcu dünya şampiyonluğu yolunda

Almanya’da yaşayan Rojavalı kick boksçu Ahmed Yusuf Abdo, yarın Dünya Kickboks Şampiyonasında Taylandlı rakibiyle karşı karşıya gelecek.

Kürt sporcu dünya şampiyonluğu yolunda

Kickboks Dünya Şampiyonası'nın final maçı 27 Mayıs 2023 Cumartesi günü Almanya'nın Essen kentinde düzenlenecek. Şampiyonada final karşılaşması  “Altın Çocuk” Kürt genç Ahmed  Yusuf Abdo ile Taylandlı rakibi “PETCH” olarak tanına dünya şampiyonu Petchpanomrung Kiatmookao arasında oynanacak.

'Petch', 2018'de efsane Robin van Roosmalen'i yenerek tartışmasız şampiyon olduğundan beri GLORY tüy siklet bölümünün zirvesinde hüküm sürüyor. 27 yaşındaki oyuncu, dünyanın dört bir yanından rakiplerine karşı beş defa şampiyonluk mücadelesi verdi ve şimdi genç Kürt sporcu  Ahmed Yusuf Abdo ile kozlarını paylaşacak.

23 yaşındaki Kürt fenomen, GLORY'ye geçtiğimiz yıl katıldı ve şubat ayında GLORY 83'te Berjan Peposhi'ye karşı kazandığı kesin zafer de dahil olmak üzere terfide şimdiden 3-0 kazandı. Şu anda ligde 4. sırada yer alan Ahmed Yusuf Abdo, artık GLORY tarihinin en genç şampiyonlarından biri olma şansına sahip.

Rûdaw’a konuşan Kürt sporcunun babası Yusuf Abdo, karşılaşmanın yarın Almanya saati ile saat 22:00’da Essen kentinde olacağını söyledi. Oğlunun moralinin yüksek olduğunu belirten baba, “Ahmed tüm hazırlıklarını tamamladı” dedi.

2014’de Almanya’ya göç ettiklerini dile getiren Abdo, “2016 yılında resmi olarak bu spora başladı. Hergün büyük başarılara imza attı. İlk önceleri kickboksçu olmasını istemiyorduk. Ancak başarılı olduğunu görünce kdesteklemeye mecbur kaldık” ifadelerini kullandı.

2000 yılında Rojava’nın Amûde kendinde dünyaya gelen Ahmed Yusuf Abdo 2014 yılında ailesi ile birlikte Almanya’ya göç etti.

Burada kickboks sporuna gönül veren Kürt sporcu Almanya’da 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 Almanya, 2017, 2018, 2022 yıllarında ise 3 Avrupa kickboks şampiyonu oldu.  

Eğer Ahmed Yusuf Abdo yarın zorlu rakibi Taylandlı Petchpanomrung Kiatmookao’yı yenerse dünya şampiyonu olabilir.

Öte yandan Duhok Valisi Ali Teter İnstigram hesabı üzerinden genç Kürt sporcunun resmini paylaştı ve kendisine destek mesajı verdi.