Kürtçe öğretmenlerine 10'ar yıl hapis cezası

Kurdistan İnsan Hakları Örgütü, İran’da Kürtçe öğretmeni olan 2 kişiye ayrı ayrı 10’ar yıl hapis cezası verildiğini duyurdu.

Kürtçe öğretmenlerine 10'ar yıl hapis cezası

Rojhılat’ın (Doğu Kürdistan) Sine kentinde Kürtçe öğretmenliği yapan Sırwa Pur Muhammed ile İdris Minberi, “kamu düzeninin bozma” ve “iktidara karşı grup kurma” suçlamalarıyla Sine Devrim Mahkemesi tarafından 10’ar yıl hapis cezasına çaptırıldı.

Verilen cezaya ilişkin açıklama yapan İdris Minberi, Kürdistan bayrağı taşıması, çok uluslu anlayışı savunması, Jina Emini için düzenlenen protesto gösterileri ve Emini’nin cenaze merasimine katılması bahane edilerek hapis ceza aldığını söyledi.

Öte yandan Kürdistan İnsan Hakları Örgütü, İran’da Kürtçe öğretmeni olan 2 kişiye ayrı ayrı 10’ar yıl hapis cezası verildiğini duyurdu.

Kürdistan İnsan Hakları Örgütü’nden yapılan açıklamada, Nojin Kültür Toplum Meclisi Üyesi Muhammed ve Minberi’ye ayrı ayrı 10’ar yıl hapis cezası verildiği belirtildi.

Açıklamada, Muhammedi ile Minberi’nin Kürtçe öğretmeni olduğuna da dikkat çekildi.

Geçtiğimiz yıl Nojin Kültür Toplum Meclisi Üyesi Zara Muhammedi de İran mahkemelerince 10 yıl hapis cezasına mahkum edilmiş, ancak bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.