Kürtçe şarkı engeline tepki: Kürtçe bu ülkenin milyonlarca vatandaşının anadilidir!

İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde Kürtçe şarkı söyleyen müzik grubunun engellenmesiyle ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kürtçe şarkı engeline tepki: Kürtçe bu ülkenin milyonlarca vatandaşının anadilidir!

Son olarak sanatçı Aynur Doğan ile DEVA Partisi Kültür ve Sanat Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Helun Fırat uygulamayı kınadı.

Aynur Doğan, Kürtçe’ye uygulanan fiili yasağa dikkati çekerek; “Bi her zimanî bistirê, lê ne bi kurdî.  Bi tirsên we yên bêçare em bêzar bûne.

*Her dilde şarkı söyleyin ama Kürtçe söylemeyin!

#kürtçemüziksusmayacak #kürtçe

#YarMeleke” mesajını paylaştı.

Helun Fırat da “Kürtçe bu ülkenin milyonlarca vatandaşının anadilidir. Haktır, eşittir ve özgürdür. Kürtçe şarkılar da ister sokakta, ister sahnede söylenir, söylenecektir” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da paylaştığı Twitter mesajında “Sadece son 2 haftada yaşananlardan anlaşılıyor ki #Kürtçe Türkiye’de halen bir suç dili olarak algılanıyor.

DİAYDER iddianamesinden İstiklal Caddesi’nde defalarca müdahale edilen Kürt müzisyenlere” dedi.

İstiklal Caddesi’nde Kürtçe sokak müziği yapan gençler, bir sivil polis tarafından “burası benim bölgem” denilerek engellenmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, müdahalenin “(Oluşan kalabalığın) ambulans ve tramvay geçişlerini engellediği” gerekçesiyle yapıldığını bildirildi.(Rudaw)