Kuzey Kore'den başarısız bir füze denemesi

Pazar günü yerel saat ile 06.00'da bir Kuzey Kore füzesi atış denemesi sırasında hemen "infilak etti". ABD'nin Pasifik Komutanının verdiği bilgiye göre söz konusu deneme ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Kuzey'in meydan okuyucu silahlanma programına ilişkin görüşmeler yapmak üzere gittiği Güney Kore yolculuğu esnasında gerçekleşti.

Kuzey Kore'den başarısız bir füze denemesi

Kuzey Kore'nin doğu kıyısından yapılan başarısız atış denemesi, en büyük müttefiği Çin'in uyarılarını gözardı ederek, ülkenin kurucusunun doğum günü münasebetiyle yapılan askeri güç gösterisinden bir gün sonra gerçekleşti.

ABD Pasifik Komutanı füzenin "hemen infilak ettiğini" belirterek füzenin türünün incelenceğini ekledi.

Güney Kore Genelkurmayı Müşterek Komuta Dairesi yaptığı açıklamada "Kuzey bu sabah Sinpo bölgesi yakınlarından türü tespit edilemeyen bir füze fırlatmış ancak başarısız olduğu sanılıyor." dedi.

Güney Kore ardarda gelen gösterilerin 'tüm dünyayı tehdit ettiğini" söyledi.

Kuzey Kore, provoke edilmesi halinde Birleşik Devletlere karşı nükleer saldırıda bulunacağını ifade etmişti. Kuzey Kore'nin Birleşik Devletleri vurabilecek bir füze üretmiş olduğu ve bunu kullanacağı söylense de, uzmanlar ve yetkililer henüz gerekli teknolojiye sahip olmadıklarını belirtiyorlardı.

Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkili füzenin kıtalararası balistik bir füze olmadığından büyük oranda emin olduklarını söyledi.