Leyla Güven’den Başkan Mesud Barzani’ye çağrı

Leyla Güven’den Başkan Mesud Barzani’ye çağrı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Başkan Mesud Barzani’ye çağrıda bulunarak, Kürt ulusal birliğine öncülük etmesini istedi.

Leyla Güven bugün Van’da düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde konuştu.

Güven, ulusal birliğe ilişkin, “Sayın Mesud Barzani Kürtlerin bir lideridir. Onun için buna öncülük etmelidir” dedi.

Ulusal birliği sağlamanın önemli bir görev olduğunu belirten vekil Güven, “Sayın Öcalan bu konuda yıllardır çağrı yapıyor” ifadelerini kullandı.

“Ancak bu çağrılara bizler doğru temelde bir çözüm geliştiremedik ve cevap olamadık” diyen Güven, sözlerine şunları ekledi:

“Buradan, Van’dan bugün 1 Eylül vesilesiyle bir kez daha çağrı yapmak istiyorum. Kürtlerin ileri gelenlerine, Kürtlerin değerlerine, Kürtlerin siyasi partilerine, bütün kazanımlarına, 4 parçada gelin ulusal birliğimizi gerçekleştirelim. En başta da Sayın Mesud Barzani’ye sesleniyorum. Sayın Barzani, siz de Kürtlerin liderisiniz, gelin ulusal birliğimizi sağlayalım. 21’inci yüzyılda statüsüz olan Kürtlerin statü sahip olmaları ve kendi topraklarında özgürce yaşayabilmesi için, ülke bütünlükleri içinde çözüm geliştirebilmeleri için ulusal birlik gerçekleştirmemiz lazım.”