Maliki'ye yanıt: İsrail şimdiye kadar Kürtlere zarar verecek tek bir şey yapmadı

Maliki'ye yanıt: İsrail şimdiye kadar Kürtlere zarar verecek tek bir şey yapmadı

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Cefer Emînkî, Nuri Maliki’nin Kürdistan’a yönelik tehditlerine yanıt verdi: Kürdistan halkı senin gibilerin ülkesine adım atmasına izin vermez. 

Maliki'nin, ABD Büyükelçisi ile görüşmesinde, Kürdistan devletinin kurulmasını ‘ikinci İsrail’ olarak tanımlamasına da, İsrail'in  şimdiye kadar Kürtlere zarar vermediğini ve Maliki kadar Arapları katletmediğini söyledi.  

Dava Partisi Başkanı ve eski Başbakan Nuri Maliki, dün ABD’nin Irak Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede Kürdistan devletini ‘ikinci bir İsrail’ olacağını söylemiş ve buna izin vermeyeceklerini açıklaması üzerine Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Cefer Eminki'den sert yanıt geldi.

Cafer Emînkî,  Kürdistan Bölgesi’ne ayak basmasına izin vermeyeceklerini söyledi. İsrail’in, Nuri Maliki kadar Arapları öldürmediğini de belirterek ‘‘Maliki, Kürtlerin ekmeğine mani oldu, İsrail şimdiye kadar Kürtlere zarar verecek tek bir şey yapmadı’’ dedi.

Maliki’ye seslenen Emînkî, ‘‘Haddiniz aşmayın! Merak etme Kürdistan halkı senin gibilerin ülkesine adım atmasına izin vermez’’ şeklinde tepki gösterdi.