Mardin Valiliği 7 günlük yasak ilan etti

Mardin Valiliği, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma ve afiş asma gibi etkinlikleri 7 gün boyunca yasakladı.

Mardin Valiliği 7 günlük yasak ilan etti

Valilikten yapılan açıklamada, Valiliğin uygun göreceği etkinlikler ile resmi tören ve bayramlar dışında diğer etkinlikjlerin 13 Ekim'den itibaren 7 gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada özetle şunlar kaydedildi:

"Valiliğimize başvuru yapılarak izin verilenler hariç, tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, miting, çadır kurma, kitlesel cenaze merasimi ve mezarlık ziyareti, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, şenlik, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer, kermes, yardım toplama faaliyetleri, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, drone-paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri tüm il sınırları içerisinde her türlü eylem/etkinlikler Cuma günü saat: 00.01’den itibaren 19.10.2023 Perşembe günü saat: 24.00’e kadar 7 gün süre ile yasaklanmıştır.”