Mazlum Kobane Amerikalılara sordu: Kürtler nereye gitsin?

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Rusya ve Şam yönetimi ile herhangi bir ilişkileri olmadığını belirterek, “Ruslar ve Suriye rejimi Kürtlere karşı düşmanca bir tavır içerisinde” dedi.

Mazlum Kobane Amerikalılara sordu: Kürtler nereye gitsin?

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Rusya ve Şam yönetimi ile herhangi bir ilişkileri olmadığını belirterek, “Ruslar ve Suriye rejimi Kürtlere karşı düşmanca bir tavır içerisinde” dedi.

Mazlum Kobane, Türkiye’deki son gelişmeleri Amerikan Defence One merkezine değerlendirdi.

“Amerikan halkına, burada çok kötü şeyler yaşandığını ve Amerikan yönetiminin Suriye'deki Kürtlerin yok edilmesine ve etnik temizlik yapılmasına yol verdiğini bildirmek istiyorum” diyen Kobane, ABD Başkanı Trump’ın kendisi ile yaptığı telefon görüşmesinde savaşı durdurmak için elinden gelenin en iyisini yapacağını ve bu konuda Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bazı taahhütler aldığını belirtti.

Erdoğan’ın Trump’ı dinlemediği ve ona verdiği sözlere bağlı kalmadığını söyleyen Kobane “Başkan Trump'tan bize verdiği sözü yerine getirmesini ve bu savaşı durdurmasını istiyorum” dedi.

Kobane, Türkiye ile ABD arasında varılan ateşkes anlaşmasından bu yana 50 savaşçılarının hayatını kaybettiği, 100 savaşçının da yaralandığını söyledi.

Halkının ve güçlerinin çekilmesi için ateşkes ve güvenli bir koridor kabul ettiklerini söyleyen Kobane, “Ama Türkler güvenlik koridorunu kabul etmiyorlar ve şehirdeki kuşatmayı kaldırmıyorlar. Sonra da ‘Kürtler şehirden çekilmiyor’ deyip halkımıza karşı etnik temizlik yapacaklar. Ve tüm bunlar Amerika'nın gözleri önünde gerçekleşiyor” dedi.

Ateşkes anlaşmanın Kobani'nin doğusundaki Gire Spi ve Serekaniye ilçelerini kapsadığını belirten Kobane, Kürtlerin Türkiye sınırının tamamından vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Kobane “Gire Spi ile Serekaniye’den çekilmeyi kabul ettik ama diğer alanları tartışmadık. Diğer bölgeler Kürt bölgeleri ve devam ederse bu insanların gidecek yerleri kalmayacak. Kürtler nereye gitsin istiyorlar?”diye sordu.

ABD’yi Suriye’nin kuzeyinden askerlerini çekme konusunda aldığı kararı yeniden gözden geçirmeye davet eden Kobane, şöyle devam etti:

 “Suriye'den tam bir geri çekilme olursa, Ruslar ve Türkler planlarını ortaklaşa uygulayacaklar. Son beş yılda Amerikalılarla elde ettiğimiz tüm kazanımları baltalayacak ve Amerikalılar artık Suriye Kürtleri nezdinde güvenilirliklerini kaybedecek. ABD taahhütlerine bağlı kalmalı. Ayrıca Suriye'de Kürt meselesinin çözümüne yardımcı olabilir.” 

Kobane son olarak “Rusların ve Suriye rejiminin Kürtlere yardım ettiği doğru değil. Ruslar ve Suriye rejimi Kürtlere karşı düşmanca bir tutum içinde” dedi.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz