Meclis darbesine karşı yürüyen HDP'li vekillere polis müdahalesi

 Meclis darbesine karşı yürüyen HDP'li vekillere polis müdahalesi

3 ismin milletvekillerinin düşürülmesine karşı Ankara’da yürüyüş yapan HDP’li milletvekillerine polis müdahalede bulundu, vekiller darp edildi. Diyarbakır’da ki açıklamaya da polis müdahale ederken, siyasi parti ve sivil toplum kuruşlarının tepki açıklamaları da devam ediyor…

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini protesto etmek amacıyla HDP Parlamento Grubu Meclis’te açıklama yaptı. HDP Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri, yapılan açıklamanın ardından Kızılay’da bulunan Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti. “Darbe var” dövizleri taşıyan HDP’li vekiller, “Darbeci AKP” sloganlarıyla yürüdü.

Atatürk Bulvarı üzerinde, Güvenpark’a yaklaşıldığı noktada, kurulan polis barikatı önüne gelen HDP’li vekillere, polis fiziki saldırıda bulundu. Polisler müdahale sırasında HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün gözlüğünü kırılırken, Mersin Milletvekili Rıdvan Turan’ın da ceketini yırttı.

‘Bugünkü iktidar hukuka, adalete, siyasete darbe yapmakta’

Güvenpark’ta açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Bugün burada yaşanan, şu taşıdığımız dövizin anlamını ortaya çıkardı: Darbe var. Bugünkü iktidar hukuka, adalete, siyasete darbe yapmaktadır” dedi.

Oluç’un açıklamaları şöyle: “Cumhurbaşkanı sıfatıyla yasama üzerinde tahakküm kurmuştur. Yasamayı egemenliği altına almıştır. Her gün her an yaptığı gibi anayasa çiğnemiştir. Bir partinin genel başkanı olarak, siyasi rakiplerinin vekilliklerini düşürmüştür.”

‘Darbe sadece apoletliler tarafından yapılmaz’

“Darbe sadece apoletliler tarafından yapılmaz. Askeri darbelerin dışında sivil siyasetçiler, kravatlılar da darbe yaparlar. Darbeci bir iktidar ile karşı karşıyayız. İktidar darbe tehlikesi diye bağırırken, kendi darbesini örtmek için bu sözü çıkardılar. Hukukun üstünlüğü korumak değil, üstünlerin hukukun korumaktır. Bu iktidarın tek bir amacı vardır. Kendi iktidarının bekasını sağlamaktır. Bütün kaynakları, ekonomik kaynakları kendi yandaşlarına peşkeş çekmektedirler. Parti ile devleti bütünleştirdiler. Biz HDP olarak, bütün örgütlerimizle dimdik ayakta duracağız. Bu iktidarın zulmü karşısında boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Bizim seçmenlerimiz başta Kürt halkı olmak üzere hiç boyun eğmediler bundan sonra da eğmeyecekler.”