Meclis’te DEM Partililer ile AK Partililer birbirinin üstüne yürüdü

Meclis Genel Kurulu’nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında DEM Parti milletvekilleri ile AK Parti milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

Meclis’te DEM Partililer ile AK Partililer birbirinin üstüne yürüdü

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisini ve partisinin milletvekillerini "Kandil'e maaşlarını yollamakla" itham eden AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'ya "Kayseri Melikgazi Yurdu'nun önünde cemaat üyeleri ile fotoğrafın var. Şimdi o fotoğrafları çıkarttırma bana" dedi.

Leyla Şahin Usta ise öyle bir fotoğrafı olmadığını belirterek "Bana attığı bu iftira, yalan üzerinden bu kürsünün dilini kötüye kullandığı için, Ömer Gergerlioğlu'na Meclis'e ceza verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

Verilen arada iki partinin milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. Şahin Usta, "Benim öyle bir fotoğrafım yok" derken; Gergerlioğlu, telefonunu göstererek "Attığın tweet duruyor" diye karşılık verdi.

DEM Parti milletvekillerinin konuşmalarının ardından sataşma gerekçesiyle söz alan Şahin Usta, "Türkiye'nin tarihini kürsüden çıkıp 'Katliam tarihi' diyerek kimse kirletemez. Bu ülkenin şanlı ve şerefli tarihine kimse bir laf söyleyemez. Hele ki bu lafı söyleyenler binlerce masum insanı terör eylemlerine, PKK'ya destek vererek, Kandil'den talimat alarak söyleyenlerse hiç itibar görmez. Kandil'den talimat alarak kendi maaşlarını bile Kandil'e göndererek bu millete hizmet edilmek için seçilip bu milletvekili kürsülerine oturanların bize akıl, ders vermeye haddi değildir. İşine geldiği zaman 28 Şubat'taki eylemlerini söyleyen Ömer Bey'e de diyecek bir şey yok, nereden nereye savrulmuşsunuz, bugün katil PKK'nın ve FETÖ'cülerin dilini savunacak hale gelmişsiniz. Size diyecek hiçbir şeyimiz yok" dedi.

Saruhan Oluç: Birazcık utanın

DEM Parti Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç da partisi adına sataşma gerekçesiyle söz alarak Şahin Usta'ya şu sözlerle yanıt verdi:

"Sayın Usta konumuz Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçesi, tabii ki siz ekonominin geldiği durumu tartışmak istemediğiniz için bundan kaçtığınız için eleştirilere cevap veremediğiniz için Türkiye tarihine irrasyonel ekonomi uygulamaları olarak yazılmış bir dönemin iktidarı olduğunuz için, ekonomi konuşacak yerde konuyu çarpıtıp 'törörö' hikayesi yapıyorsunuz. Biz bunu yemeyiz ama sizin yalanlarınıza da cevap vereceğim. Siz ne demek istiyorsunuz 'Maaşlarını Kandil'e gönderenler' diye? Azıcık utanma olur insanda. Şu fotoğrafı görüyor musunuz; bu fotoğraf 28 Şubat 2015’te Dolmabahçe‘de yapılan mutabakatın fotoğrafı. Kim var? Efkan Ala; sizin başkanvekiliniz, Yalçın Akdoğan; sizin geçen dönem milletvekiliniz, Mahir Ünal; sizin yönetiminizde olan bir kişi. Oturmuşlar bir mutabakat imzalamışlar bizim heyetimizle. Yalçın Akdoğan demiş ki o dönemde; 'Öcalan’ın olayları okuma tecrübesi var o bölgenin yeni aktörüdür' demiş. 'Öcalan’ın durduğu yer Türkiye’ye katkı sağlıyor' kim, Mehmet Metiner. Orhan Miroğlu diye biri var; ne demiş 'PKK terör örgütü değil, Apo Türkiye için fırsattır yeniden devreye girilmelidir.' Siz neden bahsediyorsunuz ya? Bu Meclis sıralarına seçilmiş gelmiş milletvekilleri için böyle iftirada bulunabilir mi, birazcık utanın."

“Dün cemaatle siz kolkolaydınız”

Gergerlioğlu da Şahin Usta'ya şu sözlerle tepki gösterdi:

"Leyla Şahin, 28 Şubat sürecinde Tıp Fakültesi’nde okuyordu başörtüsünden dolayı onu okuldan attılar. AHİM onun hakkında adil olmayan bir karar verdi. Ben de meydanlarda 'Leyla Şahin’e adalet' diye yıllarca haykırırdım çünkü siz o zaman haksızlığa uğramıştınız. Ama şimdi ne oldu, grup başkanvekili olduğunuz partiniz makamlar, paralar peşinde. Meclis'in bahçesinde mangallar kebaplar pişiriyor, mazlumun hakkını ayaklar altına alıyor. Burada maliye ile ilgili ithamlarda bulundu, cevap olarak kalkıp 'terör' deyip duruyorsunuz, başka bir şey bilmiyor musunuz? Sayın Şahin, ben o gün sizi savunduğum için pişman değilim mazlumdunuz, şimdi zalim olduğunuz için şiddetle size karşı mücadele etmekten de çok memnunum. Dün cemaatle siz kolkolaydınız. Senin fotoğrafların var Leyla Şahin, Kayseri Melikgazi Yurdu'nun önünde cemaat üyeleri ile fotoğrafın var. Şimdi o fotoğrafları çıkarttırma bana."

“Meclis'e ceza verilmesini talep ediyorum”

Şahin Usta ise Gergerlioğlu'nun "Olmayan fotoğrafı konuşuyorsun" diyerek şöyle konuştu:

"Ekonomiden konuşacağız elbette, bakanımız onun için bugün burada. Ömer Bey benim adımı çıkıp da meydanlarda savunmadı, Müslümanların hakkını savundu. O dönem yasaklarla okuldan, işinden atılan insanların hakkını savunduysa buna kimse bir şey demez. Ama işine gelince 28 Şubat'a sığınmasın. Benim Kayseri’de hiçbir yurdun önünde fotoğrafım yok, olmadı olamaz. Bana attığı bu iftira, yalan üzerinden bu kürsünün dilini kötüye kullandığı için Ömer Gergerlioğlu'na Meclis'e ceza verilmesini talep ediyorum çünkü çok alenen ve resmi olarak yalan söylemiştir. Benim böyle bir fotoğrafım yok, hiç gitmediğim bir yerle ilgili iftira atıyorsa bunun hesabını vermek zorundadır."

Bozdağ söz vermedi

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, Şahin Usta'nın konuşmasının ardından sataşma gerekçesiyle söz isteyen Oluç’a tartışmanın tüm gün süreceği, herkesin söz hakkını kullandığı gerekçesiyle söz vermedi. Bunun üzerine DEM Partililer sıra kapaklarına vurarak Bozdağ’a tepki gösterdi. Bunun üzerine Bozdağ, oturuma ara verdi.

Arada da tartışmaya devam eden AK Parti ve DEM Parti milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. Şahin Usta, "Benim öyle bir fotoğrafım yok" derken; Gergerlioğlu, telefonunu göstererek “Attığın tweet burada duruyor" diye karşılık verdi. Araya diğer milletvekillerinin girmesi ile tartışma sona erdi.