Mehmet Metiner önce demokrat, sonra tehditkar

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, kamu kurumlarında çalışıp da AKP'ye oy vermeyi düşünmeyen seçmenleri aleni tehdit etti.

Mehmet Metiner önce demokrat, sonra tehditkar

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, kamu kurumlarında çalışıp da AKP'ye oy vermeyi düşünmeyen seçmenleri aleni tehdit etti.

AKP’nin Adıyaman mitinginde konuşan Metiner , “Belediyemizde, hastanemizde nerede çalışıyorlarsa çalışsınlar. Ekmek verdiğimiz için onları minnet altına alıyor değiliz. Buraya gelirler, gelmezler. Oy verirler, vermezler. Herkesin namusuna kalmış. Herkesin vicdanına kalmış. Ekmek verdiğimiz insanlardan oy dilenmeyiz. Onları minnet altında bırakmayız. Ama bir şey söyleyeyim. Ekmek verdiğimiz insanlar, kurumlarımızda çalışan insanlar, belediyede çalışan insanlar, hastanede çalışan insanlar buraya gelmiyorlarsa gelmesinler. Oy vermiyorlarsa vermesinler. Herkesin özgür iradesine saygı duyarız.” dedi.

Metiner'in buraya kadar söyledikleri son derece olumlu ve ılımlı düşüncelerdi. Ancak Metiner bu sözlerinin devamını getirdiğinde tüm bu olumlu görüntü uçtu gitti ve yerini tehditkar bir üslub aldı: “Ama bu sözümü iyi dinlesinler.  Engin Akel'e karşı, Ak Parti davamıza karşı bayrak sallarlarsa, başkalarının safında bize yumruk sıkarlarsa, diş gösterirlerse ertesi gün kendilerini olması gereken yerlerde bulurlar.” sözleriyle, gözdağı vermeyi de ihmal etmedi.

Saadet Partisi Adıyaman Belediye Başkan Adayı, Metiner’in bu sözlerini sosyal medya hesabından “Kendileri dışında siyasi görüşe mensup vatandaşlarımızı işten ekmekten mahrum bırakıp, çoluk çocuğu açlıkla tehdit edecek kadar zavallılaştılar! Az kaldı, 31 Mart’ta halkın sandıkta yapacağı inkılabı görecekler!” notuyla paylaştı.