Menbiç'te ÖSO ile SDG arasındaki çatışmalar şiddetlendi, ABD bölgeye zırhlı birlik sevketti

Menbiç'te Türkiye destekli Fırat Kalkanı güçleri ile YPG arasında çatışma çıktı. Rus resmi haber ajansı Sputnik, çatışmalarda Türkiye'nin ÖSO'ya top atışlarıyla destek verdiğini duyurdu.

Menbiç'te ÖSO ile SDG arasındaki çatışmalar şiddetlendi, ABD bölgeye zırhlı birlik sevketti

Reuters'e konuşan Menbiç Askeri Konseyi Sözcüsü Sharfan Darwish ise TSK ile ÖSO'nun Menbiç'in 27 kilometre batısında yer alan köyleri hedef aldığını söyledi.

Menbiç'in batısı ve güneybatısındaki köylerde Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile YPG'nin de yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında çatışma çıktı. Türkiye'nin top atışlarıyla ÖSO'ya destek verdiği iddia edildi.

ÖSO güçleri, çatışmalar sonrası girdiklerini öne sürdükleri bazı köylerden fotoğraflar paylaştı. Rus resmi haber ajansı Sputnik de, bazı köylerin Fırat Kalkanı güçlerinin eline geçtiğini duyurdu.

Menbiç Askeri Konseyi Sözcüsü Sharfan Darwish, ÖSO ile TSK'nin bugün Menbic yakınlarındaki bazı köyleri hedef aldığını söyledi. Darwish, söz konusu köylerin kentin yaklaşık 27 kilometre batısında bulunduğunu açıkladı. Bu köylerin Gorhiko, Holaşıh ve Khalide olduğu belirtiliyor.

IŞİD DE SALDIRIYA GEÇTİ

Öte yandan IŞİD de, Menbiç'in 20 km güneybatısında yer alan Mesterihe ve Cedide köylerine saldırdı. SDG, çıkan çatışmada 5 IŞİD'linin öldürüldüğünü duyurdu.

Türkiye geçen hafta, El Bab operasyonunun tamamlandığını açıklamıştı. SDG'nin Menbiç'ten çekilmesini isteyen Türkiye, Rakka operasyonunda da YPG'nin yer almasına karşı çıkıyor. Dün, Menbiç sınırında küçük bir ABD birliği de konuşlanmıştı.


Öte yandan Suriye ordusu da, El Bab bölgesinde ÖSO ile daha önce anlaşmaya varılan sınıra ulaşıp batıya doğru ilerlemeye başladı.