Meral Danış Beştaş'tan ilk açıklama... 'Bizim seçmenlerimiz İmamoğlu'na verdi'

DEM Parti eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, resmi olmayan seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "İmamoğlu bu oylar benimdir demesin sakın, aldığı oylar onun değil. Bizim seçmenlerimiz oraya oy verdi, neden? Çünkü AKP'yi cezalandırmak istedi" dedi.

Meral Danış Beştaş'tan ilk açıklama... 'Bizim seçmenlerimiz İmamoğlu'na verdi'

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayları Murat Çepni ve Meral Danış Beştaş seçimlere ilişkin açıklama yaptı.

İlk olarak söz alan Murat Çepni, çıkan sonuçları birkaç başlık altında değerlendirdi.

“Bugün AKP kaybetmiştir” diyen Çepni, “Bugüne kadar şantaj ve baskı politikalarıyla almıştı. Kazanan değişim isteği ve halkların değişim isteğidir. Kazanan kayyum baskısına karşı Kürt halkıdır. Kayyum politikaları çökmüş ve saraya geri dönmüşlerdir. Emeklileri açlığa mahkum eden, Kürt sorununa savaş politikalarıyla kaybettiler” dedi.

Çepni, “Büyük bir Kürt kenti olan İstanbul’da Kürtlerin sorunlarını gündemleştirdik. Şu iyi anlaşılmalıdır ki sonuç yapısal sorunların çözüldüğü anlamına gelmiyor. Bu sonuçlar çok güçlü bir şekilde DEM Parti etrafında kenetlenmesi gerektiği anlamını taşıyor. Bu bir adımdır bunun iyi anlaşılması gerekmektedir. Kürt coğrafyasında tüm engellemelere rağmen büyük bir emek özveri ve yoksulluk içinde oy kullanan halkımıza büyük teşekkür ediyoruz. İstanbul’da ağacın altında mühür vuran tüm iradeyi selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEM seçmeni de AKP’yi cezalandırmak istedi”

Meral Danış Beştaş da resmi olmayan sonuçlara ilişkin hemen hemen kazananın belli olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

“İstanbul’da iki parti yarışıyormuş gibi hem iktidar hem muhalefet tarafından körüklenmiştir. Partimize karşı ağır bir sansür uygulandı. Sesimizi duyurmamamız için her türlü sansürü uyguladılar.

DEM seçmeni de AKP’yi cezalandırmak istedi ve sonuç da budur. İmamoğlu bu oylar benimdir demesin sakın çünkü sadece oylar onun değil bizim seçmenimizin ona verdiği oylardır. Kürdistan coğrafyasında yaşananlar İstanbul’daki seçmeni de etkiledi. Kayyum uygulaması seçmene döndü. Seçmenlere kayyum atandı. Ama Kürt halkı Kürt illerinde ağır bir cevap verdi. Taşıma seçmen getirilen Muş’u Ağrı’yı almaktan son derece memnunuz. Biz İstanbul’da kaybetmedik. Oy oranımız üçüncü sırada. Seçmenlerimizin neden gittiğini biliyoruz. Biz seçmenimizle beraber İstanbul seçimlerini de takip edeceğiz. Dem parti siyaseti seçimi kazanmıştır. AKP Kürtlerle savaşırken Türkiye’yi kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan gittiği her yerde ‘teröristan’ kelimesiyle Kürtlerin yaşam alanına terörize etti. Kürtleri hangi silahla vuracağını seçmenin yanıtı budur.

Biz aslında Newroz’da kazandık. Oraya bir milyonu aşkın insan katıldı. Biz o zaman da demiştik ‘bizim amacımız o koltuğa oturmak değildir’ demiştik. Bu yüzden İmamoğlu bu oylar benimdir demesin. Bir kaybeden var o da AKP- MHP iktidarı. Bu gece mutluyuz. Her an kazandığımız bir şehrin daha haberini alıyoruz. Hiçbir şey yapamadıysak bile İstanbul’un bir Kürt kenti olduğunu göstermiş olduk. Biz yapmak istediklerimizi yaptık ama seçmenimiz onları cezalandırmak istedi. Seçim çalışmalarında kabusunuz olacağız demiştik olmaya devam edeceğiz.”