Mesrur Barzani: İçişleri Bakanlığı trafik sistemini gözden geçirmeli

Erbil’de aynı aileden 5 kişinin trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından bir mesaj yayımlayan Başbakan Mesrur Barzani, “İçişleri Bakanlığı toplu taşıma sistemi ile trafik ve yol kanunlarını gözden geçirmeli” dedi.

Mesrur Barzani: İçişleri Bakanlığı trafik sistemini gözden geçirmeli

Erbil’in Çoman ilçesinde dün akşam meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 5 kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, yayımladığı mesajda, “Maalesef dün gece bir aileden 5 kişi trajik bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Sadece son 5 gün içinde Kürdistan Bölgesinde 16 kişi trafik kazasında yaşamını yitirdi. Mağdurlara ve ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

“Kürdistan bölgesinde her yıl çok sayıda insanın trafik kazaları sonucu hayatını kaybetmesi büyük endişe konusudur” diyen Barzani, “Bu nedenle vatandaşlardan trafik tavsiyelerine uymalarını, kendilerini ve çalışanlarını korumalarını ve alkollü araç kullanmaktan kaçınmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başbakan Barzani, “İçişleri Bakanlığı da toplu taşıma sistemi ile trafik ve yol kanunlarını gözden geçirmeli ve sürücü belgesi verme konusundaki yönetmeliklerini oluşturmalıdır. Trafik kazalarının sınırlandırılması ve vatandaşların güvenlik tedbirlerine ve trafik kurallarına uyması için gerekli tüm tedbir ve hazırlıklar yapılmalıdır” dedi.