Mesrur Barzani: Kürdistan Bölgesi'nde sağlık sektörünü daha da geliştireceğiz

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde sağlık sektörünün iyi durumda olduğunu ancak bunu geliştirmek istediklerini söyledi.

Mesrur Barzani: Kürdistan Bölgesi'nde sağlık sektörünü daha da geliştireceğiz

Mesrur Barzani, bugün (14 Ekim 2024 Pazartesi) düzenlenen Sağlık Hizmetleri Reformu ve Tıp Konferansı’nda yaptığı açıklamada, "Sağlık sektörümüz iyi seviyede ama biz bunu geliştirmek istiyoruz.” dedi. 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti dokuzuncu kabinesinin en önemli görevlerinden birinin sağlık sektöründe kapsamlı bir reform süreci yürütmek olduğunu ve yabancı uzmanlarla birlikte çeşitli çalışmalar yapıldığını kaydeden Başbakan Barzani, ele alınması ve reform yapılması gereken noktalara değinilmesi için birçok görüşme, toplantı ve konferans yapıldığını aktardı. 

Geçmişte dokuzuncu kabinenin, kaçak ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçların Kürdistan Bölgesi'ne getirilmesini kontrol etmek ve önlemek için çalışmalar yaptığını belirten Mesrur Barzani, “Vatandaşları hükümetin ilgi odağı haline getirdik ve vatandaşların güvenliği bizim için ticari çıkarlardan daha önemli.” diye konuştu.

Başbakan, Kürdistan Bölgesi'nin farklı yerlerinde çok kaliteli birçok yeni hastane inşa edildiğinin altını çizerek, pek çok hastanenin de yenilenmesinin yapıldığını, pek çoğunun da yenileme sürecinin devam ettiğini dile getirdi.

Gelişmiş bir yer olan Kürdistan Bölgesi'ndeki kanser merkezlerinin Irak ve Orta Doğu vatandaşları tarafından da ziyaret edilmesine işaret eden Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi Hükümetinin kanser hastalarının tedavisine büyük önem vermesi, kanser hastaları için birçok yeni merkez açması ve birkaç tane daha kurma kararı alması gurur vericidir. Bu merkezlerin bir kısmında çalışmalar devam ediyor, onların da yakın zamanda tamamlanmasını ümit ediyorum. Kanser hastalarına yönelik merkezler, Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının tedavi için yurt dışına çıkmalarına gerek kalmadan tedavilerini burada almalarını sağlayacak gelişmiş donanıma sahip olacak.” ifadelerini kullandı.