Mesud Barzani: Kürdistan halkının iradesi düşmanın zorbalığından çok daha güçlü

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, 9 Haziran 1963’te Süleymaniyeli Kürtlerin öldürülmesinin yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada “Kürdistan halkının varlık ve mücadele iradesi, düşmanın zorbalığı, uçağı, ateşi ve işkencesinden çok daha güçlüdür” dedi.

Mesud Barzani: Kürdistan halkının iradesi düşmanın zorbalığından çok daha güçlü

Başkan Barzani yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bundan 58 yıl önce, 9 Haziran 1963’de özgürlük isteyen Süleymaniyeli bir grup, ulusal değerlerine hakaret etmedikleri için dönemin suçlusu Zaim Sadık tarafından şehit edildi. Süleymaniye’nin bu ölümsüz şehitleri, bedel ödemeleriyle halkımız için çok değerli bir fedakarlık ve özgürlük istemi dersi oldular

Düşmanın suçlu eli masum mültecilere uzandı. O dönemin Irak rejimi Zêwe’de mültecilerin bulunduğu bölgeyi vahşice bombaladı. Bu cinayette yüzlerce günahsız mülteci ve göçzede kadın ve çocuk şehit olup yaralandı.

Düşman, kadın, çocuk ve özgürlük isteyen Kürtleri şehit ederek, zulmederek ve yakarak, Kürdistan halkının mücadeleye devam etme iradesini kıracağını düşünüyordu. Ancak Kürdistan halkının varlık ve mücadele iradesi, düşmanın zorbalığı, uçağı, ateşi ve işkencesinden çok daha güçlüdür. Sonrasında halkımızın düşmanlarının akıbetini gördük ve halkımızın yüksek iradesi vicdansız düşmana galip geldi.”