MetroPOLL anketi: Harekat sonrası Erdoğan'a destek ne kadar?

MetroPOLL anketi: Harekat sonrası Erdoğan'a destek ne kadar?

Türkiye Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın görev onayı, 23 Haziran'da yinelenen İstanbul seçimlerinin ardından yüzde 44,2 iken, 9 Ekim'de başlayan ve 17 Ekim'de sona eren Rojava'ya yönelik askeri harekatı döneminde yüzde 3,7 oranında arttı ve yüzde 48'e çıktı.

MetroPOLL Stratejik Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Özer Sencar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan'a verilen desteğin artışını, "Suriye operasyonundan sonra yapılan Ekim ayı Türkiye'nin Nabzı araştırmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Görev onayı sonuçları önümüzdeki siyasal süreci büyük oranda etkileyebilir seviyede çok değişmiş bulundu" satırlarıyla ifade etti.

Resim

Araştırmanın sonuçlarına göre, Erdoğan'a destek verenlerin oranı yüzde 48 olarak gerçekleşirken, 'hayır onaylamıyorum' diyenlerin oranı yüzde 33,7 oldu. 

'Fikrim yok/cevabım yok' yanıtı verenlerin oranı ise yüzde 18,2.

AKP'lilerin eylül ayını kapsayan süreç içinde, Erdoğan'a destekleri yüzde 92,6 iken, CHP'lilerde bu oran sadece yüzde 7,9. Onaylamayanların oranı ise yüzde 82,4.

MHP'li tabanda Erdoğan'a verilen destek oranı, eylülde yüzde 46,6, ekimde harekat nedeniyle yüzde 76,7'ye çıkmış görünüyor. 
HDP'de ise, eylül ayında Erdoğan'a görev onayı veren yüzde 6,5'lik kesime karşın, harekatın gerçekleştiği ekim ayında bu oran sadece yüzde 0,6. 

23 Haziran'da yinelenen İstanbul seçimlerinin hemen ardından Erdoğan'a verilen görev onayı desteği yüzde 44,2 iken, onaylamayanların yüzdesi 43,4 olarak yansımıştı.