Mîr Tehsîn Beg, IŞİD'den kurtarılan Ezdilerle ile bir araya geldi

Bu sabah saatlerinde Dünya ve Kürdistan Ezdileri Miri Mîr Tehsîn Beg, Laleş Tapınağı'nda, IŞİD'den kurtarılan 300'e yakın Ezdi ile bir araya geldi.

Mîr Tehsîn Beg, IŞİD'den kurtarılan Ezdilerle ile bir araya geldi

IŞİD'den kurtarılan Ezdilere bir konuşma yapan Mîr Tehsîn Beg, tüm felaket ve zulme rağmen Ezdilerin inancından vazgeçmediğini belirterek, bu yüzden birçok Ezdi'nin IŞİD'e esir düştüğünü söyledi.

IŞİD saldırıları sürecinde Kürdistan Bölgesi hükümeti ve Başbakan Neçirvan Barzani'nin Ezdilere çok büyük destek sunduğunu söyleyen Mîr Tehsîn Beg, kaçırılan Ezdilerin kurtarılmasında da Kürdistan Bölgesi hükümetinin çabalarının devam ettiğini kaydetti.

Şu ana kadar 3 bine yakın Ezdi'nin IŞİD'den kurtarıldığını ifade eden Mîr Tehsîn Beg, ''Ezdilerin kurtarılmasında Kürdistan Bölgesi hükümetine destek olmaları için birçok ülkeden yardım istedik'' dedi.

Tehsîn Beg, ''IŞİD'in kaçırarak istismar ettiği kadın ve kızlarımız bizim insanlarımızdır. Onlara her zaman kapımız açıktır'' şeklinde konuştu.

Dünya ve Kürdistan Ezdileri Miri Mîr Tehsîn Beg'in konuşması ardından Ezdilerin dini önderlerinden Babe Şêx de bir konuşma yaptı. Babe Şêx, Ezdilerin yaşadığı zulmün son bulmasını, barış ve huzurun hakim olmasını diledi.