MSB: İdlib’de beş asker hayatını kaybetti, beş asker yaralı!

MSB: İdlib’de beş asker hayatını kaybetti, beş asker yaralı!

Türkiye’nin, Suriye ordusunun stratejik kasabaları ele geçirmesi sonrası askeri yığınak yaptığı İdlib’de beş Türk askerinin öldüğü açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, beş kahraman silah arkadaşımız hayatını kaybetmiş olup, beş silah arkadaşımız yaralanmıştır” denildi.

Suriye ordusunun operasyonlarının ve Türkiye’nin askeri sevkıyatının devam ettiği İdlib’de beş Türk askerinin öldüğü, beş askerin de yaralandığı açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada,  “İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız hayatını kaybetmiş olup, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır” denildi.

‘GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ’

MSB açıklamasında, ‘Suriye ordusunun saldırısına karşılık verildiği’ bilgisi yer aldı. Açıklamada, “Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır” denildi.

FAHRETTİN ALTUN: ULUSLARARASI TOPLUMUN TAMAMI HEDEF ALINMIŞTIR

Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde İdlib’de şiddeti ve insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan kahraman askerlerimize yönelik hain saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

EL CEZİRE: TÜRKİYE DESTEKLİ SMO SALDIRI BAŞLATTI

Gün içinde sosyal medyada, Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) İdlib’in Serakib kenti yakınlarında Türkiye’nin de desteğiyle hükümet güçlerine karşı yeni bir saldırı başlattığı iddia edilmişti. Katar televizyonu El Cezire’nin duyurduğu saldırı resmen teyit edilmeden, bu kez Rusya’nın araya girerek çatışmaları durdurduğu öne sürülmüştü.

Reuters ajansına konuşan Türk yetkililer ise Suriye hükümet güçlerinin Taftanaz yakınlarındaki Türk gözlem noktasına saldırı düzenlediğini söyledi. Yetkililer, Türk askerlerinin bu saldırının ardından, yakın zamanda takviye yapılan bu bölgeden çekilmekte olduğunu belirtti.