MSB ve HPG’den çatışmalara ilişkin açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Zap, Avaşin-Basyan bölgesinde bir mağarada 3 PKK'linin yaşamını yitirdiğini açıkladı. HPG ise, Şemdinli, Metina ve Avaşin bölgelerinde gerçekleştirilen saldırılarda 9 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

MSB ve HPG’den çatışmalara ilişkin açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 23 Nisan’da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan başlattığı “Pençe-Şimşek” ve “Pençe-Yıldırım” operasyonları ve çatışmalar devam ediyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Pençe-Şimşek” operasyonunun sürdürüldüğü Zap, Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen bir mağaraya operasyon düzenlendiği belirtildi.

Buradaa 3 PKK'linin hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, “Mağarada yapılan arama-tarama faaliyetinde 2 Zagros keskin nişancı tüfeği, 2 adet AK-47 piyade tüfeği, 2 adet 7.62 mm PKMS makineli tüfek, 35 adet el bombası, 2 adet RPG-7 roketatar, 1 adet Doçka makineli tüfek ve mühimmat ele geçirildi” ifadelerine yer verildi.

HPG’den açıklama

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HGP’ye bağlı Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, 10 ve 11 Haziran günleri, Zap, Avaşin-Basyan bölgelerinde gerçekleşen 3 ayrıca saldırı eyleminde 5 askerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, 11 Haziran günü, Metina’daki Şikêrên Sor’da ve Kêste bölgesinde gerçekleştirilen sabotaj eylemlerinde 2 askerin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

HPG ayrıca, 10 Haziran günü saat 16:30 sıralarında Hakkari’nin Şemdinli (Şemzînan) ilçesindeki Meleyan Karakolu’ndan çıkarak askerlere yönelik de bir sabotaj eylemi gerçekleştirildiğini ve burada hedef alınan araçta 2 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.